Afgelopen zaterdag ben ik met de camera op mijn helm op pad geweest… de eerst beelden op de motor zijn redelijk geslaagd en misschien ga ik daar nog wel meer mee doen.. Deze rit beginnen we in schiedam op het industrieterrein vijfsluizen waarna we richting de spaansepolder gaan en vanuit daar richting overschie.. Het geluid was niet om aan te horen, dus heb ik het filmpje voorzien van wat muziek van een artiest die onder ons wel bekend is.. Kees Korbijn.

Mocht u nu het idee krijgen van een leuke locatie die u weleens terug wilt zien op video tijdens een ritje, laat dat mij dan vooral weten in de reacties hieronder…

4 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Goedemorgen. Ik moet me toch sterk vergissen als ik hier niet de Burgemeester Baumannlaan in Overschie herken. Hiervan uitgaande kan ik u vertellen dat ik hier mooie herinneringen aan heb. Achttien jaar ben ik met de fiets vanuit Noord naar Delft gegaan voor mijn werk. Iedere dag fietste ik er weer doorheen. Achter Overschie duik je de polder in en via de Zweth fiets je zo naar Delft. Soms pakte ik Oud -Overschie ipv de Burgemeester Baumannlaan. Een rustiek dorpstafereel op enkele steenworpen afstand van het Kleinpolderplein. Een groter contrast is haast niet denkbaar. Het was soms slalommen op de Burgemeester Baumannlaan op je fietsje. Het kan er erg druk zijn, mede door het groot aantal winkels dat er is gevestigd. Het fijnst vond ik er op de vroege ochtend. Lekker rustig, afscheid nemen van de stad en de polder induiken.

  • Geheel mee eens het oude Overschie is de moeite waard vooral de Schie-route vanuit de Spaanse polder over de Hoge Brug (uit +/-1600 zo de Dorpsstaat in. Idee voor een volgende keer wellicht.
   Moet ik erbij zeggen dat ik nog weleens in Overschie een wandelingetje wil maken zoveel is daar niet veranderd en het toont er nog netjes en veilig, als je begrijpt wat ik bedoel ๐Ÿ™‚
   Daar waar de het beeld op de Bouwmanlaan stil staat zat nog niet lang geleden een winkel waarvan de gehele voor-pui werd ingenomen door een “automatenwand” Je kon daar dag en nacht van alles uit de automaat trekken van een pakje boter, groenten een kilo aardappelen, tot aan maandverband, Ik heb dit nergens anders ooit gezien.
   Maar helaas niet lang geleden is men er mee gestopt.

   Zomaar: Daar waar we voor de Esso-pomp rechtsaf de Zestienhovensekade opdraaien zien we nog รฉรฉn zielig krotwoninkje staan. Daarvan stonden er lang geleden een stuk of zes, die toen al verkrot waren maar niemand wilde ze slopen. Een kennis woonde daar en als chauffeur op een zandwagen heeft hij toen de sloop bespoedig door vier keer per dag daar volgeladen boven op de rem te trappen (zijn vrouw vond het overigens minder geslaagd.

   Overigens mooie beelden Danilo (wel rechtuit blijven kijken ๐Ÿ™‚

   • Klopt wat je zegt Ed, vanuit die kant is het ook prachtig binnenkomen.
    Ik heb me altijd afgevraagd wat nu het verhaal achter dat krotwoninkje was. Bedankt voor de info. Ja inderdaad een bijzondere wijk, met veel gezichten.

    • Overigens Raymon, wordt dat eenzame huisje (bouwjaar 1906) op binnen afzienbare tijd ook gesloopt, de vergunning is reeds afgegeven, of de huurders dit al weten? Het zal toch wel ๐Ÿ™‚

     Voor mij blijft altijd de vraag of de Schie op dit punt gedempt is dan wel overwelft om ten westen van RW13 weer op te duiken? Waarom mocht het water niet gewoon zichtbaar doorstromen? Je ziet aan de breedte van de doorgang onder de rijksweg dat daarmee wel rekening was gehouden?
     Wie weet meer ?

Laatst geplaatst