Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

17 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Wat een weemoed weer, ook hier is het één en ander veranderd zeker in het winkel bestand. De weduwe Ahrend en Zoon zit er al lang niet meer, dat werd dacht ik een (goede) Chinees ook al weer weg natuurlijk en Van ’t Westende werd opgekocht door…………..eh Jac. Hermans ook verdwenen.

  Uw beurt 🙂

  • Ik weet niet waar dit is, maar kijk nieuwsgierig op de naam van de zaak. Een eigenaar zet op z’n bord dat hij weduwe is? Dat heb ik nog nooit van gehoord. En waarom?

   • Vroeger Leen vond men het heel normaal om de bedrijven heel persoonlijk te houden men draaide op de naam van de oprichter. Heel bekend was van Johannes van Nelle die een tabakswinkeltje aan de Leuvehaven begon. Toen Johannes overleed werd de naam de” Weduwe van Nelle” en met haar overlijden werd de zaak voortgezet als de “erven weduwe van Nelle”.
    Vlijmscherpe oneliners waren toen nog niet in de mode maar het werkte en nog steeds kopen velen een pakje “de weduwe”

    Tegenwoordig worden merknamen verzonnen door snelle jongens maar of die ook zo lang meegaan?

 • Het is een en al weemoed Ed.
  We verzwelgen hier in melancholie, Rex theater is natuurlijk ook al weg,
  geen spagetti-westerns en karate films meer. Over en sluiten.
  Als ik straks op bezoek ga in Rotterdam na veertig jaar weet ik niet waar te beginnen.
  Denk maar bij de ballentent, die is er nog.

  • Frits ik kan je vertellen dat je in een hele vreemde stad komt.. Je zal veel de weg moeten vragen. Rotterdam vernieuwd HEEL snel. Ik ben zelf al 15 jaar de stad uit en als ik op zuid komt is er weer wat veranderd…Hennie heb ons dat heel goed kunnen laten zien en mee genieten. Ik kijk zelf veel op google-maps.
   Groetjes
   Kees

   • Ha die Kees, jouw reacties lees ik altijd met veel plezier.
    Recht toe en recht aan, weten we tenminste waar het over gaat,
    op zijn Rotterdams zullen we maar zeggen.
    Als het zover is laat ik me wel door Ed rondleiden die weet nog wel wat.
    Groeten uit Belgie.

 • Ja heren er is in “onze” stad veel veranderd en zeker in het winkelbestand. Voor de oud-Rotterdammer is het niet meer gezellig eigenlijk een eentonige treurnis van winkels waar de eigenaren niet meer aan etalage-inrichten doen.
  Ach ach die spetters op uw schermen zijn mijn tranen.

  Maar ja die Ballentent is nog als van ouds een rustpunt voor een ouwe zuipschuit 🙂 en Frits we zitten hier niet in de buurt van Rex 🙂

  • Je hebt gelijk Ed, dat krijg je ervan als je te lang weg bent, dan ga je
   alles door elkaar gooien, maar ik ben weer bij de les.
   Ben weer binnen van buiten spelen.

  • Tja NU hebben we winkels met panserglas en rolluiken..Als je over de laan gaat denk je zijn hier nou winkels of zijn het pakhuizen.. grrrrrrrrrrrrr Wah uh tijd..

 • De winkel naast Ahrend was ook een kantoorboekhandel , namelijk P.F(of J). van der Ende.

  De chinees die daar zat herinner ik me ook nog wel, maar ertegenover zat de daar veel langer gevestigde zaak Wah-Nan. Met ernaast café De Nieuwe Heemraad, met wedstrijdbiljarttafels, eerder Pierot geheten.
  We hebben het hier over de Nieuwe Binnenweg, in de buurt van de 300 nummers.

  • Jos heeft gelijk P.F. van der Ende van de Noorder Havenkade had hier een filiaal kruidenier van Westende zat veel verder. Mooi om zo in de geschiedenis te graven.
   Zat ik ook in het geheugen te spitten over die autodealer die iets meer naar links zat, volgens mij pasten er exact twee auto’s in de zaak. Toyota Jos ???

   En nu de locatie is vrijgegeven, wat was het oude Capitol een mooi theater.

   • Dat weet ik niet goed. Wanneer is Toyota een gangbaar automerk geworden. Wel weet ik dat er op dezelfde hoogte een Toyotadealer in de Volmarijnstraat zat. Deze kan natuurlijk een etalage aan de Nw Binnenweg hebben gehad. Ook ertegenover was een autodealer(merk onbekend) die was gevestigd in het voormalige pand van Van der Meer @ Schoep, met de inrit in de Hondiusstraat.

    • Ik heb het over begin jaren ’70 en Toyota kan dan wel kloppen. Nu liep ik dus ruim 50 jaar te dubben hoe die auto’s in dat kleine winkeltje kwamen, nu weet ik het, via de achterzijde dus. Pffffff

     Die handelaar aan de overzijde was volgens mij dan Mazda ook pas op de markt in Europa en die zaak ging later naar de Schepenstraat waar nu al jaren de AH zit.
     Dat voormalige pand van de Meer & Schoep war voor de oorlog een geweldig mooi pand van de luxe Bakkerij Paul C. Kaiser met op de eerste etage een lunchroom voor de dames.
     De M&S werd de eigenaar en zette een volledige broodfabriek in de achtertuin, die broodfabriek was een demo van de Nenijto, maar dat was allemaal ver voor onze tijd.

     De Hondiusstraat heb er nog verkering gehad zodoende 😉

 • Uit de digitale archieven:

  Importeur Hansa Borgward automobielen
  Goosen’s Auto- en Motorenbedrijf is vanaf 1919 gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg 311 in Rotterdam. Later -waarschijnlijk 1933- volgde een uitbreiding naar de erachter gelegen Volmarijnstraat nummer 130.
  De firma bestaat nog als Toyota dealer maar zit al sinds de jaren 80 in de Spaansepolder, ,buiten het centrum.

 • Oma woonde op de Nw Binnenweg en een bezioekje op zondagochtend leverde altijd een harde gulden op, genoeg voor het matinee in het Capitol theater.

  Jammer genoeg heeft de tv dit soort mooie theaters gedecimeerd. De eerste “volwassen” film die ik daar zag was de West Side Story eind 1961 eigenlijk de keus van een vriendinnetje maar ik was verkocht, de beeldkwaliteit in cinemascope, het Dolby Surround geluid en natuurlijk de muziek van Bernstein, ik was verkocht. Nog éénmaal per jaar zeker speel ik de film af.

  Dat Capitol Theater was nog zo’n bioscoop met pluche klapstoelen ooit begonnen in 1919 als het Wester Bioscoop Theater, het WB, met 1000 plaatsen verdeeld over zaal en balcon, later ook met een theaterorgel. Na terugloop van het bezoek werd de bioscoop verdeeld in de theaters Grand en Studio 62
  Begin 80, er jaren werd het een evangelisch centrum.