Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

18 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • aha, de brug is open/of dicht, het is maar hoe je het bekijkt. menig keer voor of achter de slagbomen moeten wachten en altijd als je haast had.

  • Was dit niet de eerste rotonde in Rotjeknor, het “”stieljesplein”” met de lus voor alle trams naar zuid en stad. O, Foutje..naar de BOERE-ZIJ en Stad. Tja en als je vanaf deze brug kwam richting Binnenhaven dan deden de brugwachters , eerst de Poortbrug open en daarna de Koffiemolenbrug. Wah uh tijd was da…Toen had men geen stress ???

 • Wat een heerlijke foto ,de reclame op de peperbus, verplichte 30 cm witte achterspatborden, een handbenzine pomp, een verkeersbord naar Brielle via rijnhaven maashaven naar de Groene Kruisweg, een broodfietskar, Heineken transparant, VW bus, kever en mobilettes. En heerlijk op bankjes zittende mensen, kortom …hoog zomer zo te zien op het Stieltjesplein.

 • Wat druk op Stieltjesplein! Foto is van 1962 of later want de VW Bus combinatie van achter lichten en hoek ramen was alleen maar 1962 en 1963. Druk, maar gezellig.

 • Wat een nostalgie, een mooie voorjaarsdag begin jaren ’60, meisjes konden nog gewoon met blote benen op de fiets zonder te worden na gesist. De wielrijders sorteerden zonder probleem netjes voor en wachten op groen licht, je hand uitsteken was heel normaal en niemand zeurde over een bierreclame al was Heineken in deze “Oranjeboom omgeving” toch wel provocerend.

  En voor de Brabantse “boeren” van Kees stond er sinds 1886 de kerk “Martelaren van Gorcum” of te wel de Stieltjeskerk.
  Maar gelukkig is nu alles veel beter.

 • Nog even terug naar de autos. De witte vrachtwagen met aanhanger is ik denk een DAF (met die kleine hoek raamen voorop). En de grijze wagen van Holland Shipstokers is ik denk een Citroen?

 • Ik denk het Stieljesplein voor de Kerk. Je kijkt de Rosestraat in. Ik heb daar heel wat jaren
  6 dagen in de week gefietst.

  • Prachtige foto. Ik had zomaar tussen die fietsers kunnen staan. Op weg naar huis na het werk.

   Vroeger was alles anders 🙂

 • Het Stieltjesplein met de kerk was een markant punt en veel gefotografeerd maar dat was helaas geen beletsel om die kerk te slopen. Rechts naast de kerk het mooie pand van de pastorie welk zeker bewaard had moeten blijven.
  Rechts van de pastorie zat eind 19e eeuw de Stalhouderij en Uitspanning van Koedam, terwijl het paard werd beslagen nam je daar een pintje of een lekkere neut. Het was toen niet uitzonderlijk dat de dokter met een rode neus op visite kwam.
  Nu verkoopt men is dit pand, al jaren, motoren.

 • Helemaal waar Leen!
  Die Holland Shipstores bestelkar is een Citroen en die oplegger met pellets die de bocht omdraait richting Koninginnebrug is inderdaad een DAF.

 • het meest nostalgische op deze foto vind ik de bakkerskar(carriër) , wat moesten deze mensen trappen bruggen en holletjes op en af. ik kan niet zien wat deze vervoert.

 • Geboren direct na de oorlog woonden wij mijn eerste vier jaren in de Rosestraat t.o.v. het RTM stationnetje. Niet dat ik dit veel zag want wij woonden achter en keken op het spoor.. Zware stoomlocomotieven kwamen dag en nacht op zo’n 6 mtr langs, je voelde , hoorde en rook ze door de woning maar als klein ventje vond je het wat spannend de herrie de stoom en het schudden van het meubilair.

  Michel van der Plas keek vanuit die trein op de achterkanten van de woningen in de Rosestraat/Stieltjesplein en had zijn eigen mening;

  De trein komt Rotterdam inrijden
  Men ziet dat niets veranderd is
  De huizenrij aan beide zijden
  Die godvergeten droefenis
  Twee achterkanten die benauwen
  Het trieste wasgoed aan de lijn
  En aan het eind ook nog dat grauwe
  Stieltjesplein

  Twee eindeloze huizenblokken
  Met kamers waar je op tafel kijkt
  Balkonnetje met kolenhokken
  Een lucht die om te stikken lijkt
  En heel de dag dat monotone
  Gestamp van honderd keer die trein
  Daar zal een mens maar moeten wonen
  Stieltjesplein

  Daar zal een mens in zijn geboren
  De achterkant van deze tijd
  Wat je te zien krijgt en te horen
  Is lelijkheid op lelijkheid
  ’s Nachts trilt je bed nog op z’n poten
  En flitst het licht door je gordijn
  Ver weg word je nog uitgefloten
  Stieltjesplein

  Daar is een mens snel uitgekeken
  In dat afschuwelijke oord
  Daar is alleen om de twee weken
  Een paar uur lol bij Feyenoord
  En ’s avonds zit je voor de ramen
  Moe van de dreunen en ’t gedrein
  Je voor je eigen huis te schamen
  Stieltjesplein

  Men komt per trein de stad inrijden
  Men ziet dat niets veranderd is
  De huizenrij aan beide zijden
  Die godvergeten droefenis
  Men hoort dat er voor alle mensen
  Gelijke kansen zouden zijn
  Men denkt: Dat zijn hier vrome wensen
  Stieltjesplein

  • Michel heb gelijk. Mij vrouw (geboren Canadees) zag dit voor het eerst in 1974 toen ik haar naar Nederland voor onze “honeymoon” bracht. Alles was zo vreemd voor haar, maar ik weet nog heel goed toen wij in de trein hier door reden en ze zegde tegen mij “Ik kan zien wat daar op de tafel staat. Hoe kan mensen zo leven?”. Na veel keer in Nederland geweest zinds 1974 vind ze het nu ook normaal.