Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

8 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Het bordje verraadt het al : Confectiefabriek Gebr. Johan Groos, nog steeds in de Aleidisstraat, waar nu apartementen in zitten en op de begane grond houdt Rotterdam Tourist Info kantoor.
  Van de geschiedenis van Groos weet ik verder niets; dat moeten anderen maar vertellen.

  • Confectiefabriek Gebr. Groosjohan.
   Er was in die tijd ook een voetballer die zo heette: Ber Groosjohan.
   Op wikipedia lees ik dat speelde bij VOC en zelfs in ‘Oranje’ (hoewel die naam voor het Nederlands Elftal pas later echt in zwang kwam) heeft gespeeld.
   Over de confectiefabriek zelf valt er niet snel iets te vnden, maar misschien zijn er nog ouwe rotten die daar meer over kunnen vertellen.

  • Het confectie bedrijf Groosjohan maakte hele nette dames kleding, meestal jurkjes, die ik samen met Caroline van der Kruk moest tonen in het confectie centrum in Amsterdam.
   Ik moest proeflopen in het verkoopkantoor dat – maar dat weet ik niet meer zeker – op de westerdijk zat.
   Misschien weet iemand daar iets over. Ik was in Rotterdam in 1969-1970, ongeveer….en toonde de jurkjes in het confectie centrum tot ongeveer 1975

 • ET Groosjohan in confectie begon in de Vijverhofstraat onder het spoorviaduct in 1920 verhuisde men naar de Aleidisstraat.

 • Helaas weet ik niet veel over deze foto te vertellen de confectie fabriek is mij bekend en stond jaren leeg, nog niet lang geleden zat hier de bewonersvereniging en nu zijn er plannen om er appartementen te maken.
  Volgens mij leent de buurt zich iet meer voor dure koopwoningen.
  In de jaren’60 woonde je hier nog op stand.

  Overigens valt het mij altijd weer op dat R.dam zoveel kleine fabriekje kende, ook dus confectie.
  100 mtr terug op de 1e Middellandstraat. zat de pettenfabiek en op de Essenburgsingel ook een confectie fabriek.
  Nu moet je naar het verre oosten

  • Ik ga even terug naar de 60-er jaren, mijn moeder werkte, in dit pand, bij confectie atelier De Vries dat daar gevestigd was. Als ik ik woensdag middag uit school kwam ging ik haar daar ophalen. Na passeren van de statige ingang kwam je in een grote hal met, volgens mij, een Terazzo vloer. Dit was een soort wachtruimte voor klanten denk ik, want er stond een grote houten bank waarop ik geduldig plaatsnam tot mijn moerer klaar was. Ben eigenlijk wel benieuwd of daar nog iets van over is.

 • Ik ga even terug naar de 60-er jaren, mijn moeder werkte, in dit pand, bij confectie atelier De Vries dat daar gevestigd was. Als ik ik woensdag middag uit school kwam ging ik haar daar ophalen. Na passeren van de statige ingang kwam je in een grote hal met, volgens mij, een Terazzo vloer. Dit was een soort wachtruimte voor klanten denk ik, want er stond een grote houten bank waarop ik geduldig plaatsnam tot mijn moeder klaar was. Ben eigenlijk wel benieuwd of daar nog iets van over is.