Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

5 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Tot dit blok gesloopt werd, zat hier café Vogel.
   Eerder zal deze zaak wel andere namen voor gehad hebben.

   • Je keek vroeger altijd angstig achterom om te zien of lijn 22 je niet op de hielen zat als je door de Crooswijksestraat fietste en je kwam uit Kralingen; tussen tramrails en trottoir zat namelijk niet meer dan 12 à 15 centimeter, dus het was schipperen geblazen……… volgens mij is dat gelukkig al lang niet zo.

 • Als “niet-Crooswijker”is het moeilijk iets over deze straat te vertellen, je kwam er weleens met lijn 22 doorheen vanaf de Zaagmolenbrug (vanwaar de foto is gemaakt) zag je links het pand van de foto en rechts de behangfabriek van Cohen.
  Die Zaagmolenbrug herinner ik me als de “brug met het trapje ” omdat deze. evenals de Meentbrug, maar een meter omhoog open kon voldoen de voor de platte schuiten. Als voetganger kon je dan via een paar treden omhoog nog steeds over de brug.

  Achter de huizen links ligt het Schuttersveld waar Sparta eind 19e eeuw nog een paar jaar zijn thuis had en waarop, in 1905, de eerste voetbalwedstrijd Nederland – Belgïe werd gespeeld, we wonnen met 4-0 en de mensen links in de Crooswijksestraat zaten eerste rij. Het eerste doelpunt was van de legendarische Bok de Korver.

  Ik herinner me de hoek Crooswijkseweg -Crooswijksestraat alwaar, dacht ik, een oud-collega van “onze Hennie” de antennezetter Willem de Vries, ten gevolge van een ziekte, veel stond te springen. De man had een ziekte waardoor hij niet stil kon staan maar dat weerhield hem niet om toch -rondspringend- het dak op de gaan om een tv-antenne te plaatsen, een spectaculair schouwspel.
  Volgens mij had ook de legendarische scharensliep Hutteman “hebbie watte slijpe” in deze straat zijn winkel maar daarin kan ik mij vergissen.