Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

16 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Dat lijkt wel op de Boven Oostzeedijk, De RET manege ongeveer tegenover de Voorschoterlaan.

   • “Das helegaar nie goe hé” In een manege staan paarden geen trams :-))))

    Maar we begrijpen wat je bedoelt Arie, deze remise Kralingen is aan de Oostzeedijk en loopt door tot in de Struijsenburgdwarsstraat.

 • Hello Ed: Bedankt voor de correctie. Ik had een idee dat het niet het goede woord was maar kon niet het juiste woord vinden. Na ongeveer 65 jaar in Canada ik ben veel woorden vergeten maar als geboren Rotterdammer( de eerste 8 jaar in Zuid (Overmaas als wij het toen noemden) en later in Kralingen enjoy ik nog steeds de fotoraadsels en het fantastisch commentaar . Ik was 12 jaar toen de oorlog uitbrak(geb.1928) dus kan me nog veel van de oude binnenstad herinneren. H.gr. Arie Vlasblom

 • Zelfs ik ook, Arie. Al 58 jaar in Canada maar blijf altijd een geboren Rotterdammer (uit Zuid).

  Als kind fietsten ik met mij moeder langs dit pand als wij naar de stad gingen om te winkelen. Als de deuren open stonden, wou ik altijd gouw even daar binnen kijken om al die trams te zien. Maar je was altijd bang dat iemand daar uit loopde om me weg te gooien. Nooit gedurft.

  Leen in Edmonton

  • Arie – Leen goedenavond (hier in Holland dan)
   Ik vind het sowieso altijd weer knap hoe de Nederlanders die inmiddels al langer buiten Rotterdam wonen nog steeds de “hang naar de stad hebben” Perfect toch.

   Voor het overige knap dat toch telkens de locaties worden genoemd. Voor ons is het een stuk eenvoudiger zeker voor mij die een tijdje op de Oostzeedijk heb gewerkt.
   De fotograaf staat voor de Rotterdamse muziekschool aan de Oostzeedijk, inmiddels ter ziele en even voorbij de Elisabethstraat waar de trams weer naar buiten kwamen. Die Elisabethstraat was maar kort met links 2 of 3 woninkjes en rechts de uitgang van de remise.
   Naast die uitgang zat in de jaren zestig een constructiewerkplaats waar ik even de naam van kwijt ben.

   • Een borrel scherpt het geheugen:
    Constructiewerkplaats Landman & Zn in de Struisenburgdwarsstraat geen idee of ze nog bestaan maar de zuidkant van die straat is al jaren geheel bij de remise getrokken.

 • 3 keer is scheepsrecht 🙂

  Zondag a.s. is er weer een wielerronde van Kralingen start om 14.00 uur in de Lusthofstraat dan rechtsaf over de Avenue vervolgens komen de renners rechts naar boven voor een stukje Oostzeedijk.
  Ach het is een rondje van niks maar altijd goed voor een stukje gezelligheid en een steuntje in de rug van de winkeliers.

 • Stukje historie;
  Remise Oostzeedijk is in 1880 gebouwd voor de stalling van de paardentram lijn 1 van de Hoflaan naar de Parklaan, op een weiland van buitenplaats Struisenburg tussen de Oostzeedijk en het Buizengat naast molen de Struisvogel.
  Uiteraard waren er stallen voor de bijbehorende paarden en de opslag van hooi. In de loop der jaren werd de remise steeds verder uitgebreid en geschikt gemaakt voor de electrische trams de laatste uitbreiding loopt parallel achter de Struisenburgdwarsstraat en de totale lengte aan sporen is nu ruim 2000 meter.
  Wederom is de remise nu te klein echter meer ruimte is er niet en de RET zoekt een nieuw locatie maar ook de benodigde financiën.

Laatst geplaatst