Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

7 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Voor mij is het vrijwel zeker de Kleiweg heb als kind in Spangen gewoond en in die tijd werkte mijn vader bij de RET remise kleiweg verder heb ik zelf later nog een aantal jaar in de Orchideestraat gewoond dus kan ik er in die tijd regelmatig.

  m.v.g
  Jaap

 • Duidelijk lijn 10 op de Kleiweg op het moment dat deze rechtsaf de Straatweg opdraait richting de Spartastraat in Spangen, (ook ik ben een Spangenees 🙂
  Iets verder op de Kleiweg de Nassaukerk o de hoek met de Graaf Adolf van Nassoustraat. Aan het bolle profiel is nog te zien dat ooit de Kleiweg een zeedijk was.

  • Beste Leen,
   Als je geïnteresseerd bent in onze oude trams en alles wat daar maar ook enigszins mee te maken heeft mag deze site van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum niet op je computer ontbreken.
   http://www.rovm-digitaal.nl

   Echt uren kijkplezier, alle aandacht waard.
   Beheerder Reneé v.d. Beek doet fantastisch werk en vragen en opmerkingen zijn bij hem altijd welkom. Daar gaat weer één van mijn “geheimen” 🙂
   De groeten maar weer.
   Ed

 • Tramlijn 10 was zeker één van de langere tramlijnen & praktisch altijd zonder bijwagen voor zover ik me herinner; ging van einde Kleiweg tot achterin Spangen ( dacht Sparta terrein ).
  Beide 4-assers op de foto van de serie 401 – 570 ( totaal 170 stuks werden er dus van gebouwd grotendeels door ALLAN ), stammen uit periode 1929/1931 en hebben meer dan 50 jaar gereden op toen een 15-tal lijnen.
  Latere trams, zoals de Schindler, Duwäg of ZGT hebben het stukken korter uitgehouden en werden vaak voor een appel en een ei aan een oosteuropees land verkocht, waar je ze soms nog ziet.
  Misschien is die rechter tram no. 415 met op z’n film doordraai de mededeling “Buiten Dienst” wel een Lestram, wie zal het zeggen………………….

 • Als je goed kijkt zie je op de achterruit van de 415 een soort L geplakt en dus moet het wel een
  les tram zijn.
  Ondertussen rookt de instructeur leunend op het achter balcon op z’n gemak een Hofnar sigaar, terwijl de jonge aspirant bestuurder peentjes zit te zweten op het voor balcon.