Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

7 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • De Lijnbaan of Koopgoot anno 1935 / 1940 , op de plek waar nu onze C&A is; toen een prachtige overdekte Passage met ingang ad Coolsingel naast het Erasmus Gymnasium en z’n uitgang aan de Korte Hoogstraat. Die nu in Den Haag zit lijkt er sprekend op.
  Bekende winkeliers zoals Willem de Jong, grammofoonplaten, zaten erin.
  Jammer dat dit juweeltje er niet meer is.

  • Dat kan kloppen Bert. De passage in Den Haag is ongeveer 10 jaar na de passage in Rotterdam geopend en ontworpen in samenwerking met dezelfde architect Jan Christiaan van Wijk.

  • Morgen Leen

   Die bovenwoningen waren bedoeld voor de winkeliers maar later werden er ook wel verhuurd, het was dus geen facade. Volgens mij kijken we hier richting de Korte Hoogstraat waar de Passage iets smaller werd.
   Over die woningen was tijdens het indienen van de plannen veel te doen omdat de wetgeving juist was aangepast om woningen meer licht en lucht te geven men wilde af van smalle straatjes en stegen en de passage paste niet in de “nieuwe”plannen..

   Onder het iets brede deel van de Passage, dus aan de zijde van de Coolsingel zat een bad inrichting met naast zit – en stoombaden ook “hete regenbaden” op vrijdag zagen de Rotterdammers daar de mariniers marcheren om een een regenbad (shower) te nemen.