Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

5 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   • Dat kan best Rob, want laatste NS stoomtrein, werd pas 1955 uit de vaart genomen.
    Voor’t station te zien tramlijn 4 die een lange rit naar Schiedam gaat maken en schuin achter ’t station net niet te zien het Havenziekenhuis; wel te zien de ijscokar op het grote tuinterras van een restaurant.
    Zoals je weet werd Maasstation in 1953 opgeheven en gesloopt en verderop werd de spoorbaan omgeturnd tot autoweg genaamd de Abraham van Rijckvorselweg.

 • Helemaal het Maasstation van kort voor de tweede wereldoorlog.
  Van een latere periode heb ik daar nog wel herinneringen aan.
  De fraaie overkapping heeft de oorlogsjaren niet overleefd, maar het station bleef normaal in gebruik voor alle treinen die van Rotterdam in Oostelijke richting vertrokken en aankwamen.
  Inde na-oorlogse jaren brachten veel Rotterdammers hun vakantie door op de Veluwe en aangrenzende gebieden en de fietsen gingen dan mee daar naartoe.
  De N.S. liet speciaal daarvoor rijwieltreinen rijden vanaf Station Maas, en die werden geladen door vakantie hebbende scholieren, en ik behoorde tot de jongens die dat als bijverdienste graag deden, temeer daar in de beginjaren van de bromfiets er ook wel eens een Solex of een ander merk bromfiets te laden was
  Daar werd dan bijna om gevochten, want zo’n ding zelf aanschaffen was er in die tijd voor de jeugd niet bij.
  Ik heb dan ook met veel plezier dat werk een aantal vakantie’s achtereen gedaan, om dan de rest van de vakantie wat meer geld ter beschikking te hebben.
  Het was in die wederopbouwjaren bij lange na geen vetpot, ondanks het feit dat mijn vader als machinist bij de N.S. toch wel een redelijk salaris verdiende, en mogelijk heeft hij die trein wel gereden, waar Rob in zijn mail over sprak.
  Dit wilde ik even kwijt, en ik meen mij ook nog te herinneren dat behalve lijn 4, ook nog een lijn 8 in die jaren vanaf dat station vertrok, maar dat weet ik niet helemaal zeker.
  Verder iedereen gegroet en allen een prettig weekend toegewenst
  Cor