Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

26 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Het is even wennen ook voor mijn computer die weigerde naar de .nl terug te keren de oplossing is dan om het geheugen te wissen, ik hoop dat eenieder dit probeert.

  Voor het overige moet ik zeggen dat deze site er weer opgefrist en keurig uit ziet mijn complimenten en goed dat je ome Hennie’s werk voortzet.
  Genoeg geleuter: de locatie van nieuwe raadfoto is voor mij mij bekend terrein, ik herinner me diverse Bokswedstrijden, dansen Ons Huis en natuurlijk de C10 van de politie die in de garage rechts werden onderhouden.

  • Hoi Ed, Bedankt voor uw berichtje. Ik had dat nog niet in de gaten. Het kost allemaal even wat moeite om het recht te trekken, maar ik heb een oplossing bedacht om de bezoekers toch naar de nieuwe site te krijgen. De oude site zal een korte periode gesloten blijven voor onderhoud en zal dan weer beschikbaar worden gesteld! In ieder geval fijn dat je de nieuwe website gevonden hebt!

 • Goedemorgen, het is even wennen, maar het ziet er gelikt uit. Het is gelukt deze site weer bij mijn favorieten neer te zetten.
  Het Oude Westen altijd leuk!
  Vooral deze straat, want hier woonden mensen van formaat.

  • Tuurlijk Frits vandaag is daar hen Chinees Nieuwjaar.
   En wat dacht je van Rooie Koos voor de deur van cafe Jacques, binnen ben ik nooit geweest -niet mijn stiel? – maar Koos kwam ook in ‘t Fust in de tijd dat men vanuit een telefooncel in de Beurs naar Siebel was door gebroken en achteraf niet wist wat te doen met al die sieraden en horloges.
   Nou Koos wist raad 😉 De homoscene liep er glimmend bij die dagen

 • mooie frisse site, nu hopen dat er veel bezoekers terugkeren.
  de straat is de Gouvernestraat . waar in het Odeon diverse festiviteiten plaatsvonden w.o. een carnavalsavond waar mijn zusje haar man leerde kennen en dit jaar zijn zij 55 jaar getrouwd.

  • Inderdaad de Gouvernestraat met zijn Odeon en het Venster, ik zat zojuist even te googlen en wat is het daar veranderd zeg. Niet te geloven.
   En 55 jaar getrouwd, dat is me wat, dan zijn Wia en ik met gisteren op de kop af 40 jaar
   getrouwd maar broekies.

   • Frits van harte en voor Wia is het best een prestatie 🙂
    Maar zonder dollen een leven lang gelukkig met elkaar het bestaat nog steeds, is dat niet mooi? Samen op naar de 41 jaar 🙂
    Wij zijn bijna 52 jaar geleden getrouwd op een Coolsingel waar toen de metro bouwput open lag, moesten we door de zijdeur naar binnen. Bovendien trouwden we met een touringcar omdat juist die dag de taxi-chauffeurs van de Ravero in staking gingen, dat vergeet je ook nooit meer.

    Even weer naar de Gouvernestraat – deze week door Vers Beton uitgeroepen tot de smerigste straat van Rotterdam- nou dan weet je het wel er is dus al die jaren weinig gebeurd.
    Ik herinner me nog wel de paardenstal, de ijsfabriek waar men broodjes ijs produceerde voor slagers en cafe/restaurants en de Stereo beschuitfabriek van bakker Jansse later overgenomen door Hooimeijer in Barendrecht.
    Nou dat was voor ons jongens in alle opzichten een snoepfabriek .

 • Danilo, mijn complimenten voor de modern vormgegeven website. De opstartfoto wist ik niet thuis te brengen, maar ik kon wel vrij eenvoudig op de site komen door de link van :ZOEKEN: aan te klikken en via de link rubrieken verder te gaan. Ik wens je veel succes en ben blij dat het werk van Hennie wordt voortgezet Ik wacht in spanning af wat de hernieuwde oude site van Hennie ons zal brengen en ik hoop er nog veel plezier aan te mogen beleven. Bij voorbaat dank Groeten,
  Cor.

 • Goeie middag allemaal ,
  Zoals er al vele hebben geschreven , het is EEN PRACHT van een web-site geworden !!!!
  Maar ik heb 1 vraag , aan Danilo , ik kan bij de foto’s voor deze raadfoto de reacties niet meer zien …??? Of licht dit soms aan mij…. , probeer het maar eens uit.
  Wat de Gouvernestraat betreft , weet ik er niet zoveel van . Maar is de bekende Reus van Rotterdam hier niet geboren / heeft er gewoond….
  Hoor graag uw reactie.

  • Dan kan je dit ook niet lezen 🙂

   Rigardus Rijnhout is zover ik weet in de Gouvernestraat 2 dus direct om de hoek van de West Kruiskade geboren en is er – tot het niet meer ging – blijven wonen. Toen hij ziek werd is hij door de BB uit het ouderlijk huis getakeld om daar nooit meer terug te keren. Triest leven gehad maar toch bij vele Rotterdammers toch geliefd.

   • Meneer Ed ,
    Dit is geen geintje , de reacties op fotoraadsel # 4 , waar we allemaal op reageren kan ik allemaal lezen.
    Ik bedoelde de reacties van fotoraadsel # 3 ( sleperskade ) en ouder.
    Maar het kunnen ook de bekende kinderziektes zijn….

    P.S.
    Gelukkig is die malloot met zijn Slavische/Russische tekst weggehaald , hopelijk was het geen hacker , die deze mooie nieuwe site probeerde te verzieken !!!

    Fijne avond allemaal.

     • heb even verder gekeken dan mijn neus lang is, voor de oude raadsels kijk even onder rubrieken

    • Dat was i.d.d. een hacker Martin en degenen die op de link hebben geklikt- hopelijk niemand- doen er goed aan hun computer compleet te scannen.

     \en voor de reacties uit het verleden vertrouwen we op Danilo dat komt wel goed.

    • Hoi Martin,

     Dat je bij de oude fotoraadsels geen reacties ziet klopt.
     Dit heeft ermee te maken dat die reacties op die foto’s in het oude systeem van de oude website staan geschreven. Ik probeer tzt zoveel mogelijk foto’s en video’s van de oude website te herplaatsen, evenals de antwoorden. Hier zal wel wat tijd overheen gaan.

     Wat die Russische teksten betreft, dat is spam. Helaas zit het internet er vol mee. Er word een hoop afgevangen maar soms slipt er nog iets tussendoor. Ook daar word aan gewerkt!

  • Het heeft lang geduurd van Driel en geen idee of je dit nog leest ………….. maar je hebt gelijk bravo. De naam van Pietersen zette allen op het verkeerde been.
   Btw. ben jij die van Driel die in de jaren ’60 af en toe langs kwam op de Kruiskade in het portiek van Coster?

   • nee niet dat ik mij dat kan herinneren daar kwamen ze ook ongeveer dat jaartal met de zogenaamde Cocomobende lachen toch

    • De Cocomo 🙂 Weet er van maar het was niet mijn stijl en bovendien kwam ik niet uit één van de zijstraten, maar ik heb er wel veel rond gehangen, bere-gezellig,
     Een vriend van mij werkte bij Haes en als ik dan een kroketje haalde kreeg ik van mijn gulden 4 kwartjes terug dat is mijn hele criminele verleden 🙂
     Even met een meisje naar de Arena en als je handig was en dat lukte mij telkens weer, bracht je haar ‘s avonds thuis maar soms was dat nog een rot eind rijden.
     Mooie tijd gehad,

Laatst geplaatst