Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

11 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Dit is de omgeving waar end zestiger jaren de rijschool zat, waar ik leste.
  Dat was E V E R S T E I J N , namelijk net om de hoek bij de verkeerszuil, waar de ‘s-Gravendijkwal begint en je reed met een beige kleurige Austin 1100 of A50, fijne wagens om rijen te leren.
  De andere hoek lijkt me een vestiging van de R’damse bank en schuin over ’t tramspoor van lijn 22 gaat een oude Ford Taunus laat jaren vijftig met zo’n katterug.
  Voor me gevoel staat ’t verkeer dus voor stoplicht 1e Middellandstr. / ‘s-Gravendijkwal / Henegouwerlaan.

   • Dit was zeker geen Volvo. Mijn vader had ook zo’n auto, en heb een foto bekeken die ongeveer dezelfde positie weergeeft.
    De Volvo had een langer aflopende rug, en totaal ander achterspatborden.

    • Eens met Jos & Ed, hier rijdt een duitse Ford Taunus van rond 1950 of net ervoor en hij had nét als de Volvo destijds óók zo’n katterug……………vlak langs de tramrails de henegouwerlaan op richting statentunnel.

   • jaren vijftig, Willem, je zag toen opvallend veel meer amerikaanse auto’s, op onze foto 1e Middell.straat zie ik er al TWEE. Achter de opgestelde fietsers een soepele Chevrolet en bij de verkeerszuil een US Ford.

 • Geheel met de eerste reacties eens. Bij Eversteijn heb ik ook mijn autorijles gevolgd, en een klein stukje verderop was mijn Openbare Lagere School, met als hoofd dhr. de Gast.
  Op de foto is uiterst rechts nog café De Kleine Witte te zien, een zaak die de jaren heeft getrotseerd en nog steeds dezelfde naam heeft.

 • Voor die auto denk ik aan een Ford en fit stukje Middellandstraat ligt nog helder in het geheugen, even voorbij de toen Sparta-kroeg ” Kleine Witte” zat een muziekwinkel waar ik mijn gitaar kocht.
  Al speelde je geen noot met een gitaar op de schouder zat je nooit zonder fans😀

  • Geen idee wat mijn rijles kostte (hoe komen we hierop?) pa betaalde de lessen, eigenbelang want ik “pikte’ ’s avonds zijn Opel Kapitän mee 🙂

   Zelfs met het examen had ik mazzel, het sneeuwde, was spekglad en zelfs bij het kentekenplaat lezen bij het examen moest ik eerst de plaat “schoonvegen,” We houden het kort” zei de examinator.
   Die auto lijkt mij overigen een Ford Taunus van +/- 1950 deze dus: https://www.oku.nl/nl/10751-61082003.html

   Achter de fotograaf op de hoek Elsky Tropenkleding daarnaast de poort van de RK lagereschool en dan Hoki Poki