Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

9 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Goeiemorgen, we zijn weer op Zuid en slopen wederom een kerk, welke houd ik nog even voor mij het is tenslotte nog vroeg.

 • Ook goeiedag Ed, ik ben wat later maar dat heb je met Nederbelgen, alles gaat wat
  langzamer.
  Zit ik er ver naast als ik denk dat dit de St. Theresiakerk op de Strevelsweg is met de
  hoek Lange Hilleweg .
  Ik roep maar wat, ben tenslotte beter met kroegen.
  De groeten maar weer.

  • Dan moet je even de Strevelsweg oversteken Frits daar zit nog steeds op de hoek met de Ploegstraat Cafe Spinnewiel Zuid. Waarom dit café zo heet geen idee, wel die toevoeging Zuid omdat we op de Nieuwe Binnenweg al sinds 1925 een café ’t Spinnenwiel hadden, Je zou denken dat er tussen die twee een verband is, wellicht ooit dezelfde eigenaar?

   Die kerk is overigens in 1972 gesloopt links daarvan zat op de Lange Hilleweg het klooster geen idee of het er nog steeds is?

  • merkwaardig, in andere grote europese steden bouwen ze juist mooie kerken zoals sacrada familia in barcelona; hier geen respect voor erfgoed en breekt men af zoals st. theresia strevelsweg of koninginnekerk boezemsingel.

   • Haha de Sagrada Família goed voorbeeld 🙂
    Weet dat de eerste steen voor die kerk reeds in 1882 !! werd gelegd en nog steeds wordt er gebouwd, tja hij moet natuurlijk wel gereed zijn voordat je kan gaan slopen.

    Maar je hebt gelijk dat er veel moois in Rotterdam werd en nog steeds wordt gesloopt en niet alleen kerken. Sommige gebouwen mogen van mij overigens al morgen gesloopt bijv. het gebouw “de Rotterdam” van Koolhaas, telkens als ik de brug over ga wellen bij mij de tranen.
    Maar goed onze kerken worden vandaag de dag verruilt voor moskeeën en ooit gaat daar ook de sloopkogel door.
    Ik blijf een optimist 🙂

 • Andere verdwenen kerken :
  ruim 20 bij bomb. 14 mei 40, erna om er maar een paar te noemen:
  Koninginnekerk, geref.kerk aan Snellemanstraat van arch. Verheul,
  Kath. St. Laurentius en Nwe Zuiderkerk beiden aan W’dijk, Statensingelkerk, geref.kerk aan Tidemanstraat, geref.kerk Bospolderplein, geref.Pniëlkerk Charlois, geref.Nassaukerk, Hilligersberg, Putsepleinkerk, Wilhelminakerk Oranjeboomstraat, Adventkerk Overschie, O.L.V.kerk Pendrecht, rk Provenierskerk, re Barbarakerk, Crooswijkseweg, Messiaskerk, Debussylaan, Hilligersberg.

  Persoonlijk vind ik dat eerst- en laatstgenoemde ( Koninginne- en Messiaskerk ) juweeltjes waren, de rest stukken minder of eigenlijk maar preekschuren.

  • Geheel eens met de Koninginnekerk, een paar jaar geleden postuum verkozen tot de mooist gesloopte kerk en ooit mede tot stand gekomen met geld van de gezusters “van Dam” ( o.a. bekend van het initiatief voor het van Damziekenhuis en de (nog steeds bestaande) bejaardenwoninkjes in Hillegersberg.
   Liefdadigheid zou het vandaag nog bestaan?

   Maar i.d.d. de meeste kerken gesloopt door de uittocht van de gelovigen. Maar er is natuurlijk nog wel wat over, wat te denken van de Lambertus in Kralingen en de Paradijskerk aan de Nw. Binnenweg (beiden benoemd tot monument)

   Maar het kan ook anders, in Maastricht wist men ook niet wat met de 700 jaar oude Domenikanankerk aan te vangen , het is nu een mega-boekenwinkel bekend over de wereld. Zo kan het dus ook.

   Maar deze kerk aan de Lange Hilleweg was niet echt bijzonder natuurlijk en het aantal katholieken op Zuid is vandaag – door de “omvolking”- ook op één hand te tellen.
   Het is niet anders.