Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

18 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Hier nog een rustig Weena, bestraat met kinderhoofdjes ( een ware pijniging voor fietsers, maar -pluspunt- ze temperen de snelheid v.d. auto’s ) met op achtergrond Grooth.gebouw, bouwcentrum koepel, Diergaardesingel, witte bioscoop Lutusca en St. Josephkerk.

 • Nog dit, achter de sympathieke fietster ( nu inm. gepensionneerd!) een mooi gebouwtje, dat meen ik het vertrekpunt was van de RET toeristische rondritten door de stad.

  • Inderdaad Bert de “Wederopbouw” ritten vertrokken vanaf dit oude tramhuis dat te midden van de grote leegte stond, een groter contrast kon je de bezoekers niet bieden.
   Daarvoor heeft het ook even op de Coolsingel heeft gestaan en voor 1940 stond het als wachthuisje op het oude Beursplein.
   Nu staat dat leuke huisje op het Hermesplantsoen als shoarma-tent.

   Dat koolasveld links heeft tot aan de bouw van de Doelen in 1962 leeg gestaan behoudens een houten cafetaria de “Metronoom” en de jaarlijkse kermissen en het circus.

   • Ed, je moet me even helpen, de Metronoom kan ik mij totaal niet herinneren.
    Wel weet ik naast het Lutusca theater de Gastronoom, daar at ik met mijn moeder wel eens poffertjes. Wel een paar jaartjes geleden hoor.
    Dat was na afloop van de film Een reis rond de wereld in veertig dagen.

    • De Gastronoom oei mijn fout, je hebt gelijk Frits en in die jaren was er overal levende muziek . Kom daar nu eens om.

     Als havenarbeider had vader niet veel te verteren maar op zondagmiddag bezochten mijn ouders regelmatig een terrasje, pa één biertje ma een likeurtje en ik een ijsje, ach we waren met weinig tevreden maar ik heb nog steeds het idee dat het reuze gezellig was.

     Overigens komt de foto uit 1952 dat durf ik te zeggen omdat is te zien dat men op het dak van het Groothandelsgebouw bezig is met bioscoop Kriterion.

     • Tsja, dat Groot Handelsgebouw daar heb ik ook wat mee, ik heb er twee werkgevers gehad en kwam dus ook vaak in Engels. Maar dat Kriterion wist ik niet dat dat al in 52 gebouwd werd. Zo zie je maar ook mijn geheugen is selectief. Leuk he, dat driewielertje midden in beeld, volgens mij is dat een Tempo Matador, de dealer daarvan zat op het Rijswijkseplein in den Haag, ook een mooie stad.

 • Ik heb gisteravond deze foto en een “Google street view” van de Weena bij elkaar aan my vrouw laten zien. Ze schrok een beetje om dat de huidige foto de enigste is dat ze ooit mee gemaakt heb. Toen ben ik op zoek geweest voor een foto van de zelvde plek maar dan van voor de oorlog. Een beetje mooielijk maar een paar van de oude Stationsweg gevonden. Dat was nog meer verschillend dan de vorige twee. Nog niet een foto van Rotterdamse Centraal Station van voor de oorlog gevonden.

  Ok nog iets leuk. Het Groothandelsgebouw is naa de “Mart” in Chicago gemodelleerd. De Mart was voor jaren het grootste gebouw in de wereld. Kijk maar aan Google – het is enorm.