Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

11 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Niemand ?, dan waag ik maar een gokje.
  Bij mij komt de gedachte aan de Havenstraat op, alleen door de sfeer, niet dat ik iets herken.

 • Tja dat dit een stukje Havenstraat was voelt eenieder op zijn klompen aan, wat stonden (en staan er nog steeds) daar aan de westzijde toch leuke huisjes. Zou zeggen ga er nog eens kijken,

  Na de watersnood in 1953 werd ook in Rotterdam zorgelijk naar de dijken gekeken en in de jaren daarna werden op diverse plaatsen de dijken verzwaard o.a. hier in de Havenstraat ook een dijk dus. Deze leuke panden moesten omwille deze dijkverzwaring in ’60/’62 verdwijnen, ik kan ze nog wel herinneren.

  Het pand je links stond op de hoek van de Oranje Nassaustraat op de andere hoek zat Sam Cohen de sneldichter. Nu staat op deze plaats het bejaardenflat “de Kolk”

 • D a n i l o geeft met z’n mooie foto ons meteen al een goeie voorzet : uiterst rechts op de winkelruit lees je sigarenmagazijn “de coolhaven” ( ! ) ……………………….. er had beter op de ruit kunnen staan “Chief Whip op ieders lip”…………………….

 • Ik zat op de Havenstraat te kijken door Google StreetView. Is het gebouw op nummer 33 een van de smalste die man kan vinden in Rotterdam?

  • Leen,
   Als je door oud-Delfshaven loopt kom je nog veel van deze smalle woninkjes tegen, had ( denk ik) te maken met de grondbelasting. Kijk eens in de Voorstraat beter te zijn als je vanaf de Kolkzijde kijkt.
   In dit huisje zat in de jaren ’50 een schoenmaker ten was het veel lager.
   Helaas is onze gemeente niet zuinig omgegaan met het oude Delfshaven soms denk ik dat de opeen volgende gemeentebestuurders, zonder enig historisch besef, het sloopwerk van de Duitsers hier hebben voortgezet met totaal verkeerde nieuwbouw in blokkendoos vorm.

   Het is een schande maar helaas nooit meer te herstellen Gggrrrrrrrr met pek en veren hadden we ze de stad uit moeten jagen!

   Even adem halen,wil je wat moois zien kijk hier en geniet:

   https://jgsmits.home.xs4all.nl/delfshaven/index.html