Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

10 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • De straat , waar we hier in kijken is de Blazoenstraat, die uitmondt op het Putseplein. De kerk heette dan ook de Putsepleinkerk van de gereformeerde gemeente De kerk is in 1980 gesloopt bij gebrek aan volgelingen en om plaats te maken voor woningbouw. De woningen waar we aan het einde tegenaan kijken stonden destijds aan de Putsebocht. Links op de foto zien we nog een klein stukje van de Oranjeschool, die deel uitmaakte van het ernaast gelegen klooster aan de Putselaan. Verder was er aan het Putseplein ook nog een zeer bekende kraaminrichting, alwaar zeer veel kinderen van Rotterdam Zuid zijn geboren. Meer kan ik er niet van vertellen, maar waarschijnlijk weten anderen dat wel aan te vullen
  Met vriendelijke groet,
  Cor

  • ook ik ben in die kraamkliniek geboren vele jaren geleden.
   zat daar in de blazoenstraat niet de paardenslagerij van koops/knoops waar we op zaterdag paardenbiefstuk haalden ?
   lust nog steeds alleen maar paardenbief.

    • Beste Ria ,
     Kan het zijn dat de slager Koen Provoost zijn diensttijd in Indié heeft gevolgd in de jaren 1946 t/m 1950. Dan kan het zijn dat hij een dienstmaat van mij was in het zelfde onderdeel want daar heette onze kok ook Koen Provoost.
     Gr.Wopke Faber

 • Dit is een foto van de Blazoestraat waar ik in 1939 in afwachting van plaatsing op de Ambachtsschool aan de Hillevliet,tijdelijk het z.g.
  7de leerjaar heb gevolgd. Er was een leraar,zijn naam ben ik vergeten,maardie had als uitspraak ,als je iets niets wist ,wel alle Donders en Bliksem,overigens een fijne leraarDaar schrokken we altijd vreselijk van.
  Leuke tijd,jammer een jaar later de oorlog uitbrak en daar in de omgeving van de Putselaan hevig is gevochten.
  Aan het eind van de straat was het Putseplein met de bekende kraaminrichting waar onze oudste zoon in 1953 het eerste levenszicht zag.
  Wopke

  • Zou dat de dhr. Quist kunnen zijn die praatte ook zo wat ik mij nog herinner van de LTS aan de Hillevliet.

   Groet CorH

   • Nee,Cor,
    Dit gaat over een leraar van de school aan de Blazoenstraat waar ik tijdelijk het 7e leerjaar gevolgd heb in afwachting van plaatsing op de LTS.

    • Ik heb er in 1944 op de Oranje school gezeten. Door de oorlog moesten wij naar een school op de Afrikanenplein , naast de kerk. Zelf ben ik geboren in de Transvaal
     straat