Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

9 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Mee eens Leen, good old tuindorp Vreewijk, ergens links of rechts van de Leede en wellicht nog in het autolose tijdperk jaren dertig, want ik zie enkelt een paard en wagen van mogelijk groenteboer.

 • Het is zeker Vreewijk. Ik heb aan de Groenezoom in Vreewijk gewoond van 1969 tot 1982. Het was er al wat drukker dan op dit schitterende plaatje. Ik gok dat het de straat Voorde is, maar ik durf er niet mijn spaargeld op te zetten. Ik heb er een heerlijke jeugd gehad. Het was een dorp in de stad.

 • Ik zit rechts boven de wagen te kijken. Links van de boom – is dat gewoon een andere (zwarte) boom of is het de toren van een kerk?

  • Kan je geruststellen, Leen, ’t is geen stevige donkere boom, maar ’t moeten de vage contouren zijn v.d. toren Vredeskerk aan de Lede / Vonder.
   Mooi gebouw begin jaren dertig en altijd een herv. kerk geweest maar nu in gebruik bij de Servian Orthodox Church.
   Verder weet ik weinig van de buurt; jaren zestig kon je ’s winters wel altijd lekker schaatsen op de Lede of Lange Geer.

   • Het schaatsen op de Lede of de Lange Geer was inderdaad heel leuk Bert. Of met je slee de helling afglijden tot op het ijs. Naar de overkant rennen bij niet zulk betrouwbaar ijs was ook een uitdagende bezigheid.

   • Enkele jaren terug kwam ik zo nu en dan weleens in de pastorie aan de vredeskerk.. Niet omdat ik fanatiek bezoeker ben van de kerk, maar een vriend van mij waarvan de vader dominee was van de kerk woonde daar.
    Als ik daar dan was gingen we ook nog weleens de buurt in. Ik vind dit toch wel een van de leukste wijken op zuid.

    Misschien heel flauw om op mijn eigen fotoraadsel te reageren, maar aan het einde van deze straat is helaas geen kerktoren te zien, ook geen molen…

 • Ik reageer dit keer wel erg laat, maar de aanwijzing van Danilo, dat er geen kerk op de achtergrond zichtbaar is, was voor mij aanleiding om verder te zoeken, en ik heb het sterke vermoeden dat we op deze foto de Molenwei zien, die loopt van de Enk naar de Groenezoom, vandaar ook zijn hint { geen molen te zien }
  Ik ben verder niet zo bekend op Vreewijk, maar vond en vind het nog altijd een heel mooie wijk.
  Verder iedereen de groeten van mij,
  Cor