Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

10 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Het ziet er uit voormij dat die tram de Geldersekada op kom rijden en dat ik een stukje van het Witte Huis op de rechter kant van de foto ziet staan.

 • Morgen Leen mee eens de Geldersche Kade met rechts de Wijnstraat, ogenschijnlijk in oude glorie, met lijn 9 op weg naar het Centraal Station. Die Opel daar zou mijn vader kunnen zijn.

  Ik zeg ogenschijnlijk in oude glorie want achter de fotograaf lag nog puin van de oude stad en juist op dit punt heeft het lang geduurd voordat men dacht te weten hoe de kade hier op te bouwen, waren ze er maar vanaf gebleven.

 • Ed, als je zeg “waren ze er maar vanaf gebleven” bedoel je dat ze hadden de Geldersekade als een straat moeten howen en dus verder gegaan door het puin van Plan C zo tot de Blaak?

 • Ik zie iets interesant aan de buiten muur van het Witte Huis. In de opstartfoto zien wij geen decoratieve sculpturen. Nu natuurlijk wel. Ik wis nooit dat ze niet zo oud waren.

 • Leen in de drie vrijstaande gevelvlakken (westzijde was aangebouwd en niet vrij) stonden 6 gevelbeelden in nissen welke de bronnen van Nederlands welvaart weergaven tw.
  -Vooruitgang
  -Arbeid
  -Handel
  -Landbouw
  -Nijverheid
  -Zeevaart

  Tijdens de strijd om de Willemsbruggen sneuvelde aan de zuidgevel het beeld Arbeid ( de kogelinslagen zijn daar nog steeds te zien) dat heeft men in de jaren ’50 opgelost door het beeld Zeevaart van de gevel in de Wijnstraat te halen en in de vrijgekomen nis aan de Wijnkade te plaatsen. Er zijn er dus nog 5 over.
  Op de raadplaat zien we alleen de Noord-Oost hoek van het Witte Huis,daar stonden geen beelden.

  En ja ik had graag gezien dat men na de oorlog juist het Oude Haven gebied weer in oude luister hersteld had, echter is alleen een stukje Wijnkade gerenoveerd, Die hele Oude Haven lijkt nergens meer op. De Spaansekade aan de overzijde noemen ze nu “klein Torremolinos” en de kop waar ooit de Mosseltrap lag,,,,,,,,,,,,,grrrrr Elke avond geschreeuw glasgerinkel etc

  • Ben ik nog die rara slinger in de afrit van de nieuwe Willemsbrug vergeten te melden daar is het gebied rond de Oude Haven er ook niet mooier van geworden, toen noemden we het de “lus van Linthorst” een toenmalig wethouder.
   Ja het gemeentebestuur had het goed voor met dit gebied, want twee jaar eerder was het wethouder van der Have die met het idiote idee kwam om van het Witte Huis een eroscentrum te komen met in de Wijnhaven nog een sexboot. men noemde het toen het Wijn en Trijn-havengebied.
   De Engelse investeerder moest ervoor naar de rechter.

 • Fotoraadsel 5: Oranjeboomstraat richting brug en stieltjeskade.

  Ik ben Jan van Muilekom van de slijterij aan de Putselaan

  Met vriendelijke groet, Jan

 • De lijn 9 op deze foto kwam van de Lange Hilleweg en reed via de Polderlaan en vervolgde zijn route naar de Maasbruggen.
  In de Polderlaan stapten mijn ouders en ik dan in om bij de halte Gelderse kade, {of was het halte Bolwerk} uit te stappen om verder de reis te vervolgen naar het Maasstation, want we hadden familie in Gouda wonen, en als kleine jongen die hele Oosterkade lopen was toch wel een flinke afstand, en de treinen naar het Oosten van Nederland kwamen toen niet naar station Delftse Poort
  Deze foto is wel van een wat latere datum, want de auto schat ik van 1958 en waar ik net over verhaalde was gedurende de oorlog en direct daarna.
  Mooie foto met een rijk verleden en waarop veel te zien is.
  Verder iedereen de groeten en prettig weekend toegewenst,
  Cor

Laatst geplaatst