Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

18 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Mooi plaatje weer ik herinner mij deze straat welke was genoemd naar een grote bakkerij die hier rechts, net buiten de foto, stond.

  • Een lastige vind ik ( soms zijn die plaatjes van rond 1900 makkelijker………………. ), maar tram 4 zelf verraadt al een en ander; hij is van plan richting Molenlaan / Hillegersberg te gaan dus dit moet de andere kant zijn dus de regio Heemraadsplein / Nwe Binneweg.
   Maar voor hetzelfde geld komt tie net uit de remise die d’r ook vlakbij is.

   • Klopt, deze foto zal van rond 1955 zijn toen zat op de linkerhoek een grote schoenwinkel (waarvan ik de naam kwijt ben) daar stond toen zo’n röntgenapparaat waar je de voeten instak en dan zag je de botjes in de tenen. Leuk speelgoed maar gelukkig werd dit snel verboden.

    Toen zat verderop in de straat ook nog snoepfabriek Gilda, ongelofelijk zo’n groot bedrijf in een smal straatje. Later ging Gilda naar de Spaansepolder.

    • De schoenenwinkel zal wel Bata geweest zijn, ik zie tenminste nog een a op de foto. Iets verder naar links zat de sigarenwinkel van Van Beek, een befaamd voorverkoopadres voor voetbalwedstrijden.

     • Klopt Jos de “Bata” en op de Nw Binnenweg links van de Bata en nog voor van Beek zat een mooie “lederzaak” was dat niet Strieder?
      Goh ben er lang niet meer geweest.

 • Goeie avond Dames en Heeren , bezoekers van deze site.
  Ik heb op de internet-pagina van het Stadsarchief – Rotterdam WERKELIJK iets PRACHTIGS ontdekt ; nl. EEN 50 TAL KLEUREN-DIA’S VAN OUD-ROTTERDAM UIT ONGEVEER 1938 – 1939 !!!
  Volg de volgende stappen….
  Ga naar http://www.stadsarchief rotterdam.nl
  Op de home – pagina onder de foto zie je ” Nieuws van het Stadsarchief Rotterdam ”
  Daar zie je naast de datum van 14 december 2017 de link ” Kleurenfoto’s van Rotterdam in het interbellum ” , dit is groen gekleurd en KLIK hierop .
  Je krijgt een verhaaltje te zien over de maker van de foto’s , in de bovenste regel zie je weer groene letters , KLIK hierop .
  Je krijgt de foto’s te zien , met uitleg tekst erbij . Als je OP DE FOTO KLIKT wordt deze vergroot in een andere pagina .
  Naast de vergrote foto zie Links ervan in het groen navigatie-tekens , de BOVENSTE is een vierkantje met een schuine pijl naar rechtsboven wijzend , KLIK hierop en je krijgt de foto op je gehele scherm te zien …..

  Ik hoop dat voor iedereen de uitleg duidelijk was , en GENIET…….

 • Sorry Danilo ,

  Mijn bovenstaande reactie heeft niets met de raadfoto te maken ,
  maar ik moest dit even delen met iedereen.

  • In de Korenaarstraat zat in de jaren 50,de Broodbakkerij
   de Vooruitgang. In de jaren 46.47 zat ik in een kindertehuis,
   dat was in de Albrecht Engelmansstraat. Waar ik vaak aan het zwerven was. Dus vaak te vinden bij de /bakker de Vooruitgang.
   Groetjes Etten-Leur.

 • Ind rdaad Leen,
  Rechts net buiten de foto, verrees omstreeks 1880 op een terrein langs de (Nieuwe) Binnenweg het pand van Broodfabriek “De Korenaar”., een plaatje daarvan is op het Stadsarchief te vinden. Samen met de remise aan de overzijde waren dit toen de enige grote gebouwen op deze locatie waar verder nog weinig stond.
  Jaren later werd de broodfabriek met een nieuw gebouw aan de straatzijde uitgebreid, deze uitbreiding in witte geglazuurde steentjes staat er nog steeds (zie maps) in de tijd van de foto zat daar de v/d Meer & Schoep.

  De naam “Korenaar” heeft zijn oorsprong in het wapen van Delfshaven bestaande uit 3 Haringen en een Korenaar, lekker een harinkie met een ouwe klare..

  • Anton helpt mij weer op weg, even een naslag erbij gepakt, In dat pand van de Korenaar op de Nw. Binnenweg zat in de jaren ’50 de brood en banketwinkel van Co-op “de Vooruitgang” en het zou dus kunnen dat dan in de Korenaarstraat een leveranciers-ingang zat en dat de “vooruitgang” later door de “Meer en Schoep” is opgeslokt ???

   • Ikl kan mij wel herinneren dat daar “De Vooruitgang” zat. Van der Meer @ Schoep zat eerst in de buurt van bioscoop Capitol, met een uitgang naar de Hondiusstraat. Later werd dit een autodealer (dit is hier al eens besproken).

    Waarschijnlijk is dat pand tegenover de remise toen betrokken.

    Co-op de Vooruitgang was toen ook een melkhandel. Ik weet niet of ik gelijk heb, maar ik dacht het bedrijf een voorloper was van de huidige Co-op winkels.

    • De Vooruitgang was een samenwerkingsverband van kleine winkeliers en omvatte Brood en Banket maar ook Zuivel, Kruidenierswaren, Schoenwinkels, Tabakswinkels en een winkel in Herenkleding aan de Noordsingel.
     Naast de Vooruitgang was er ook iets soortgelijk onder de naam Voorwaarts

     • Voor zover ik me kan herinneren werden deze coóperaties gepropageerd en ondersteund door de toenmalige vakbond N.V.V. en gold de HAKA als groothandelsleverancier voor de detailhandel, maar ik geloof niet dat de toenmalige constructie nu nog bestaat voor de huidige COOP winkels. Het was allemaal wat idealistischer, en het lijkt me nu wel iets meer commercieel.