Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

14 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Mooi station, alleen bestaat het op deze lokatie thans onder een andere naam en ziet het er ook iets anders uit, de oorspronkelijke naam bestaat nog wel en bevindt zicht op een andere lokatie en heeft het een andere functie.
  Zoek het maar uit, het is tenslotte een fotoraadsel, toch…

 • Ja hoe laat je zien dat je het weet zonder direct de clou te verraden? Nou Frits doet zijn best 🙂 met de plannen A en B
  Doe ik er met plan C nog een schepje bovenop en durf ik te zeggen dat de fotograaf op de Geldersche Kade stond (al zal dit hoop ik ook weer discussie opleveren 🙂

  Maar tjonge wat een rustiek in deze foto

 • Zeker sfeerrijke foto en de vlot geklede vent rechts met zwart colbert en lichte broek die met snelle tred over het b.plein loopt zou zo vandaag de dag een bagels & means zaak kunnen binnenlopen. Ongelooflijk.

  • Hangt geheel af van de datum Leen, dat oude postkantoor aan het Beursplein werd in 1929 gesloopt omdat in 1923 het Hoofdpostkantoor op de Coolsingel in gebruik was genomen.
   De brokstukken van dat oude postkantoor werden in het water van de Blaak gekieperd om plaats te maken voor parkeerplaatsen voor de beursgangers, ook toen al maakte men grote fouten.
   Stel je eens voor dat de Blaak nog steeds water was met aan de Zuidkant een flaneerboulevard met luxe winkels ipv die idiote kantoorbebouwing.
   Rotterdam is niet vernield door de Duitsers alleen.

   • Aan auto’s te zien zou foto zo uit periode 1905 / 1910 kunnen zijn en ‘k meen als je onder het spoor kijkt vaag de zijkant van Plan C ziet, het bekende bedrijfsverzamelgebouw a.d. kop v.d. Oude Haven waar je onderdoor kon varen.
    Hoorde v.d. zomer v.e. kennis dat er nog iets van Plan C over, namelijk een stukkie balustrade ergens tussen de nieuwbouw; misschien hield die me voor de gek, maar ga toch eens kijken i.h. voorjaar.

 • Herstel, verdraaid als ik goed kijk zijn het helemaal geen auto’s, maar mogelijk rijtuigen waar paarden voor kunnen worden gespannen; dan is onze foto nog ouder, wellicht 1900 of zo?

  • Er staat nog -pak weg- zo’n 100 meter van de oude ballustrade rond de kop van de Oude Haven. Ga even met je gele mannetje naar de Spaansekade en je loopt zo langs die balustrade naar het Gelderseplein.

   Even zeuren: ze hadden nooit op deze plaats doe “stomme” kubuswoningen van Piet Blom mogen bouwen en zeker ook niet dt flat er boven, wat een blunder.

   • Moet er, voor de duidelijkheid, natuurlijk wel bij zeggen dat die balustrade niets met Plan C van doen had, die had namelijk geen balustrade maar aan de oostzijde een arcade met daaronder winkels.
    Hoop dat ik het nu goed vertel 🙂

  • Helaas Hans dit is niet de Boerenvischmarkt die liep van de Grote Kerk naar het oosten. Op deze foto staat de fotograaf aan het begin de Geldersekade met links het Beursplein en (niet zichtbaar) achter hem de Zuid Blaak.
   We zitten dan rond 1900, een aantal jaren later zou de Geldersekade beginnen voorbij het viaduct en werd het gehele plein Beursplein genoemd tot na het bombardement.

 • We kijken hier naar Station Beurs.. er is geen datum genoteerd bij de foto maar na wat onderzoek blijkt de foto genomen te zijn rond de jaren ’30…