Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

12 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Ha, ik herinner me dat dat de ‘snelweg’ naar Gouda was.
  Verder herinner ik me dat dit de locatie was voor een van de meest unieke evenementen die ik ooit in Rotterdam bezocht heb.

  • Ja natuurlijk zomer 1970, voel nog me natte klere, maar de muziek maakte alles goed: Santana, Canned Heat, Family, Pink Floyd, Ekseption, om er maar is een paar te noemen en dat voor fl 35,- ( toen een astronomisch bedrag ).
   Onze foto van de Plaszoom, de aanvoerweg richting Hoofdweg (rijksweg Gouda) lijkt me uit de jaren 30, zo te zien aan de zwarte yankee limousine.

 • Over Kralingse plas gesproken;
  Om een reden die ik nooit begrepen heb is daar ook veel bombardementspuin van 14 mei 1940 geloosd in o.a. vele hoeken van de plas bij met name de bruggetjes.
  Blijkbaar had iemand bij gem. werken de smaak te pakken : de Schie, de Noorderhaven en laten we nu ook nog maar een stukkie van die mooie Kral. plas volgooien…………………………………………………..

   • Boeiend, Frits. Nooit geweten dat het puin op zoveel plaatsen in het land terecht is gekomen.
    Wat betreft die eilandjes, ben daar als peuter/kleuter vaak geweest met mijn ouders. De teergeur van het hout en met name de dukdalfachtige dragers heb ik altijd onthouden. En die geur hangt er nog steeds.
    Ik vind het een leuk hoekje, maar zoals duidelijk moge zijn, heb ik veel beginnende voetstapjes liggen in dat deel van het Kralingse Bos dus dat is zeker niet zonder persoonlijk sentiment.

   • Mooie links Frits, die kon ik nog niet.
    Hoewel ik veel plaatsen van de puinstort wel kon verbaasd het mij toch dat het zelfs in Noord-Nederland terecht is gekomen.
    Je kan van alles van de Duitsers vinden maar organiseren zit ze wel in het bloed 🙁
    Eén opmerking volgens mij is de Schieweg nooit gedempt en moet dit de Stadhoudersweg/plein zijn.