Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

8 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Onmiskenbaar de Jonker Fransstraat.
  Van wat op deze foto zichtbaar is, is nagenoeg niets meer terug te vinden.In de verte nog wel zichtbaar, het oude kantoorpand van Heineken, weliswaar met een andere bestemming, maar het staat er nog. Voorheen was het echt een gezellige straat, met veel wlnkels en kroegjes, maar daar zie ik nu niet veel meer van terug, helaas. Verder iedereen de groeten van mij,
  Cor van der Sijde

  • Klopt als een bus Cor, vroeger veel kroegen en gezelligheid daarom ook wel de Dronken Fransstraat genoemd. En voor wat extra lol had je ook nog de winkel in feestartikelen van Frans Moret en niet te vergeten de avonturen van Pietje Bell die zich in deze omgeving afspeelden.
   Maar ook ellende, het bombardement had hier ook zijn sporen nagelaten, het gedeelte van de voormalige Goudschestraat naar het centrum is dacht ik verloren gegaan.
   De brandgrens loopt nu ergens bij de Adm. de Ruyterweg.
   Laat ik ook nog wat over voor anderen.

   • Ja Frits, nu je het toch aanhaalt, wat betreft die Goudschestraat, die was inderdaad geheel verloren gegaan tijdens het bombardement op een klein stukje na van een paar panden tot aan de Goudschedwarsstraat. Die twee zijn samen zijn omgedoopt naar Linker Rottekadehof. Die Goudschedwarsstraat liep dood tegen de fabriek van Dobbelman.Ik neb daar precies aan die brandgrens gewoond,en had een enorm ver uitzicht over het kale centrum van de stad. Nu is daar nog slechts een grote parkeergarage en van de oorspronkelijke bebouwing is niets meer over.
    De straat was bereikbaar via een poort vanaf de Jonker Fransstraat, of via de Linker Rottekade.
    Dit wilde ik er even over kwijt en groet verder iedereen
    Cor van der Sijde

 • Jullie zijn al goed op weg al ben ik er niet van overtuigd dat je Piet Bell hier moet zoeken maar rond de Breestraat later Meent, maar voor de rest chapeau 🙂

  Ja die “Dronken Fransstraat” gezellig en niet alleen omdat Frans Moret hier zijn practical jokes (stinkbommen scheet kussens wat een lol) verkocht, ook voldoende kroegen en vergeet niet de biljards van Ophof naast de poort naar de Dobbelman (lekker man)

  De fotograaf staat, volgens mij, ter hoogte van de Dirk Smitsstraat en dan was de volgende straat de Oudaenstraat.
  Heb er heel wat voetstappen met me nog jonge beentjes liggen.
  Zie ik nog even de “Goed en Goedkoop” van de broers de Kroes ook de eigenaars van de Gekro lekkere combinatie 🙂

  • Niet zeuren Ed, een beetje Pietje Bell zwerft door alle straten dus ook de Jonker Frans (Wikipedia) trouwens je bent zelf het levende bewijs, hij is fijn.
   Ik keek even met streefview maar die winkelstand is echt droefenis, daar verdien je volgens mij geen droog brood, wat een verschil met eind jaren zestig toen ik daar als vertegenwoordiger mijn eerste klant maakte, Hoogendam confectie, toen was het nog wat, maar alles is passe, jammer.

 • Ik zat op school in de Dirk Smitsstraat begin jaren 60. In het pand waar nu het Nivon is gehuisvest.
  Op de hoek van de straat zat een warme bakker. van der Sijde als ik me goed herinner.
  Vanaf het trottoir kon je de bakker bezig zien in het sousterrain en als je geluk had kreeg je een bolletje deeg…:)

 • geweldig .Het lage pand rechts daar woonden mijn opa en oma. Mijn oma had het cafe eronder. Het was een piepklein huisje wat aan de voorkant rond liep. De wc was zo klein met een fietslampje als verlichting en moest ook gedeeld met de buurvrouw. De deur moest open blijven zo klein was het
  .Bakkerij van der Zijden of Sijden zat schuin aan de overkant en je werd gewekt door de geur van vers gebakken brood .Fijne herinneringen