Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

14 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Nou, het wanneer is in elk geval niet moeilijk. (Niet dat de plaats dat wel is.)
  Maar de Klerk… hadden ze daar geen boekenkasten die nu bij de bank staan?

 • Van Leen uit ingesneewde Canada. Ik zie twee problemen met dat ski lift. Een, daar legt geen sneeuw en twee, de mensen erop hebben geen skiiien aan zijn voeten. LOL

  Maar om serieus te zijn, ik denk dat we hier op de Oude Binneweg staan en kijken naar de Coolsingel heen.

 • Je heb gelijk Leen, ski liften maar geen sneeuw, dat is er nu wel in Canada en Korea, maar de liften hier waren er tijdens de tentoonstelling E 55, dus in 1955, bedoeld om vooral de wederopbouw na 1945 te laten zien.
  Klopt helemaal de Oude Binnenweg; het R’dams Nieuwsblad gebouw is duidelijk rechts te zien en vaag in de verte Gerzon.

  • Jullie hebben allemaal gelijk, alleen ruil ik de E55 in voor C70, dat mag toch wel.
   Zien jullie ook Jungerhans in zijn prachtige pand, wat een geweldige winkel was dat en wat verder nog het Erasmushuis. Mooi plaatje.

 • Heel mooie foto van wat destijds gerenommeerde winkels waren. ik herinner me ook nog de grote meubelzaak van van Reewijk aan de Rechterzijde van de straat. Toch wil ik nog een kleinigheid corrigeren, want het heette daar ten tijde van de genomen foto, al geruime tijd Binnenwegplein, en niet meer Binnenweg of Oude Binnenweg.
  Dit wilde ik even kenbaar maken.
  Met vriendelijke groet.
  Cor

 • Dit is een stukje “Oude Binnenweg” tijdens de C’70, een jaar later, in 1971, wijzigde de gemeente de naam naar Binnenwegplein.
  Maar die niet meer bestaande namen zoals van Reeuwijk, de Klerk, ter Meulen, Jungerhans zaken waar je met plezier een kijkje kwam nemen.

  Die Communicatie 70 bleek achteraf een totale flop

  • Als je maar geduld hebt borrelt er van alles op, zoals rechts op de hoek met de Coolsingel de lichtkrant van het NRC, zo’n twee/drie jaar later vertrok de redactie naar het Stadhuisplein boven de Big Ben van Jan Kregel.

   • Begint Ed over borrelen en de Big Ben dan gaat er bij mij ook iets borrelen.
    Herinner jij je nog de Voom Voom, trapje af bij Ter Meulen, daar ben ik begin jaren zeventig nog wel eens geweest, was ook zo.n place to be.

 • En wat te denken van die ellendige trap met treden te lang voor één stap en weer te kort om het in twee stappen te doen. Kortom een dronken architect.

  Maar wat een mooi straatbeeld toont deze foto, zonnetje, mensen in nette kleding op een schone straat, rust, orde, netheid, je kreeg het van je ouders mee.
  Vergelijk dit nu eens met vandaag je baggert door het afval als je tenminste niet reeds omver bent gelopen. Rotterdam centrum alleen als het moet.