Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

18 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Geen idee waar dit genomen is, maar zo mooi van een verleden tijd. Zo veel mensen op straat! En die oude bus, de 1952-1954 Chevrolet en een van de eerste VW busjes. Oh ja, en de tram.

  • Beijerlandselaan kruising randweg groenehilledijk
   Waar nu MCdonalds is daarvandaan vanuit die positie is de foto gemaakt

  • Toen de gemeente rotterdam begon (goedkope) arbeidskrachten te selecteren en in 1 wijk te huisvesten!!!! helaas voor ons in Rotterdam-ZUID.

 • Voor ons oud-kralingenaars was Rotterdam-Z in de veertiger jaren altijd “Overmaas”. Waar is de gezelligheid gebleven?

 • Wat er mis is gegaan Frits geen idee………… Ik kan je wel vertellen dat er voor mij niets meer te koop is. Zo’n 10 jaar geleden maakte ik daar voor het laatst een wandeling, toen waren er nog een paar Nederlandse winkeltjes en zelfs de laatste originele snackbar Broadway.
  Wat kan er in een paar jaar veel veranderen

 • De laan waar heel zuid gezellig ging winkelen en waar je over de hoofden kon lopen..Zo 15jr geleden was ik daar eens en zag niks dan rolluiken voor de etalages… Dat is een teken dat Nederland een GETTO is aan het worden..Kijk op het Nieuws ..Men komt wel hier in het gastvrije land maar wil zijn gebruiken handhaven…Heb op AZCees gewerkt en daar van alles mee gemaakt wat nooit in het nieuws komt. Nee de doofpot loop over..

 • Ja die gezellige drukte op de Laan zoals we dit toen noemden, in de jaren vijftig werd er hard gewerkt in Rotterdam, luieren was er niet bij en alleen op zaterdagmiddag zag je het tafereel zoals op de foto.
  Die drukte is er nog steeds maar dan laat op de avond de tijd dat daar allerlei types de Laan onveilig maken. Even de cijfers van Gem. Rotterdam, in de wijk Hillesluis wonen ongeveer 12000 mensen waarvan er 1500 zelf met arbeid het brood verdienen.

  In mijn jonge jaren was hier op woensdagavond (waarom woensdag geen idee) de zg. stierenavond een constante stroom jongeren die met elkaar lol maakten. De “stroom” werd in gang gehouden door een agent op de dienstfiets en owee als je iets te lang stilstond 🙂
  Er waren twee groepen de Beijerlandselaan met nozems zoals ik en de Groene Hilledijk met de Bree voor de zg. artistiekelingen op de Puch zoals Frits. Maar ons doel was het zelfde “de meisjes”

  • Ach Ed, je slaat de spijker weer op de kop. Ik zie het weer allemaal voor me.
   Wat een tijd, Oom Tom op het Noordereiland, de Rode Lantaarn in de Roentgenstraat
   en de Milkbar op de Dreef etc.
   En dat was inderdaad de tijd van de meisjes, wel zonder achternaam natuurlijk, dat wel.

 • Echt ouderweds gezellig, was elk weekend wel iets te beleven.
  De jongeren flaneerden van Hillesluis tot aan het politiebureau Sandelingenplein, en viseversa.
  En owee als je het verkeerde meisje belaagde.
  Ik ben geboren op de Beijerlandselaan 1945 en heb er tot mijn 19e jaar
  gewoond.
  Iedereen stond klaar als er iets gebeurde wat niet in de haak was.

  • Ronald, vraagje, Je hebt toch zeker niet lang gelegen OP de laan he ??
   Tja wat een tijd was dat..Toen waren we baldadig ..maar vandaag de dag zijn ze kwaadwillend… Leuk en fijn dat de draad weer op gepakt is op de site..

   • E;en van de gebruiken waar je een echte Rotterdammer aan herkend is juist het gebruik van op – aan – in – als hem wordt gevraagd waar hij woont dit is dus uit overlevering en we staan er niet bij stil
    De echte Rotterdammer woont en loopt dus OP een dijk bijvoorbeeld de Brede Hilledijk, de Beijerlandschelaan of de Groene Hilledijk, de dijken van de Varkenoordsche en Karnemelksche polders.

 • Die tram lijkt mij lijn 3 komende vanaf het Zuider ziekenhuis via Groene Zoom, Lange Geer en Randweg naar eindpunt Blijdorp.

  • Waarom reedt de tram van lijn 3 nooit over de Groene Hilledijk?
   De winkeliers vonden de Groene Hilledijk meer stand. t.o.v. de Beijerlandselaan.!!
   Al hebben zij de stoomtram van de RTM weg kunnen krijgen.

Laatst geplaatst