Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

8 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Nooit zo de Mijnsheerenlaan gezien. In alle vakanties naar Nederland stond daar al de Metro. Mijn neef Leo en nicht Cobi Zwaal woonde in een van de pande aan de rechter kant van deze laan.

  • You are right Leen, zo zie je de Mijnsh.laan zelden, not a single car in sight, dus werkelijk geen enkele geparkeerde auto over honderden meters links en rechts.
   De straatverlichting is gemarkeerd met strepen en dat is nog uit de moffentijd om ’s nachts niet te struikelen, dus zou de foto uit de periode plusminus 1940 / 1948 kunnen zijn.

   • Moet mezelf corrigeren Leen, want foto MOET uit periode 1940 / 1942 zijn.
    Want tramlijn 12 ( Westblaak – Mijnsherenlaan ) is op de foto in geen velden of wegen te bekennen en die was actief in’t tijdvak 1942 tot aan gebruikname van metro CS / Zuidplein.

     • Weer wat geleerd Ed : dat wist ik niet van een eerdere keerlus a.d. Brielselaan van lijn 12, die dus blijkbaar later tot a.h. Zuidplein vlak bij de hoge flat werd doorgetrokken.
      Het andere eindpunt ( dit was gèèn keerlus ) was na 1950 vlak voor bios Cinerama op een verder nog kale Westblaak; periode ervoor was meen ik station CS z’n endpunt. Nou, een erg spannend verhaal is het niet…..

 • Deze Laan was ooit de trots van Zuid wie hier woonde had het goed voor elkaar, achteraan links in de portiek van nr. 13 woonde ook de familie Schoonewil en de jonge Hennie groeide hier op.
  Links in de verte de contouren van de Graansilo één van de bedrijven die de buurt de naar Tarwewijk hebben gegeven maar ook maakten dat de buurt een walhalla voor ratten en muizen was.
  Dat was toen, nu is de wijk een no-go gebied waar je ’s avonds liever niet komt en de politie de bevoegdheid heeft om preventief te fouilleren
  Het kan verkeren.

 • We zien op deze foto de Mijnsherenlaan.. De familie Schoonewil heeft inderdaad op nummer 13 gewoond. Van dit straatbeeld herken je niks meer terug. Vooral de metrobaan heeft het straatbeeld erg veranderd…