Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

15 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • een voorzet dan maar :
  van links naar rechts de kruidenierszaak Westeinde, kantoorboekhandel Ahrend en showroom van Skoda (modellen 1948/50), als’k me niet vergis een winkelstraat in Noord.

 • Danilo heeft wat last van de warmte met hem wij natuurlijk ook, maar voordat we deze plaat helemaal gaan ontleden verwijs ik naar 14 maart 2017 met overigens mooie commentaren.
  We hebben hem dus als eens eerder gezien. Raadsel nr. 16.
  Geef ik een rondje bier om af te koelen. Proost.

  • Nonderju nu hebben we het een keer makkelijk gaat “die Belg”het verraden :-))

   Maar dat rondje bier slaat een Rotterdammer nooit af, vanmiddag maar even naar café “de Heemraad”?
   Wel afrekenen in florijnen, die franken zijn hier geen fluit meer waard.

 • Inderdaad Bar de Doofpot van Mitsey en Herman, bekend bij een klein select publiek nu zit daar shoarma zaak nr. xxxx We gaan wel vooruit 🙁

  Anderzijds kan ik wel zeggen dat het “hells angle’scafe” op de hoek met de Heemraadsingel – één van de laatste relikwieën van gemeentelijk gedoogbeleid uit de roerige jaren ’90 met verslaafden en hoertjes op het Heemraadsplein/singel – eindelijk weer een leuke zaak is geworden met de naam Steyn.
  Bewoners aldaar hebben het verdiend.

  • Ed, er is op de oude site van Hennie nog ergens een interview van Kees Korbijn met Mitsey Smeekens. Ik kan het niet vinden en wat ik vind krijg ik niet geopend, België he, echt een apenland af en toe . Misschien dat het jou lukt!

   • Zoek op – oud-rotterdam.010.nl- dan vind je dit:

    http://oud.rotterdam010.nl/022-Kees-Korbijn/04/Mitsey-verhaal-26-07-2005.htm

    Maar België apenland? Ze hadden daar n.b. als eersten draadloos internet:

    In de Russische bodem op een diepte van 100 meter, hebben Russische wetenschappers resten gevonden van koperen draden, met een geschatte leeftijd van zo’n 1000 jaar.
    De Russen hebben hieruit de conclusie getrokken dat hun voorouders reeds 1000 jaar geleden beschikten over een kopernetwerk.
    Om niet achter te blijven zijn Amerikaanse wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezels aantroffen.
    Deze vezels bleken na onderzoek zo’n 2000 jaar oud te zijn, waaruit de Amerikanen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden al een zeer geavanceerd digitaal fiber netwerk in hun bezit hadden.
    En dat zo’n 1000 jaar voor de Russen.

    Een week later hebben de Belgen het volgende rapport gepubliceerd :
    “Na opgravingen in de Belgische bodem, tot op een diepte van 500 meter, hebben Belgische wetenschappers helemaal niets gevonden”.
    “De Belgen concluderen hieruit dat zo’n 5000 jaar geleden de Oude Belgen reeds in het bezit waren van een draadloos netwerk”.

    • Je bent gelukkig je gevoel voor humor nog niet kwijt, hij is niet nieuw maar hij blijft ijzersterk.
     Die link had ik ook gevonden maar krijg hem niet geopend, vanavond even aan ons whizzkid vragen, niettemin bedankt voor alle moeite die je altijd neemt.

 • Zomaar:
  Ahrend werd in 1896 in A.dam opgericht door de toen nog minderjarige Jacobus Ahrend, vanwege zijn leeftijd kwam het bedrijf(je) op naam van zijn moeder, de weduwe dus. Al snel begon men naast kantoorartikelen ook met het ontwerpen en later produceren van kantoormeubelen en complete inrichting van kantoren.

  Thans is het bedrijf met een waarde van +/- 350 mln in handen van de investeringsmaatschappij van de Holland Amerika Lijn in casu de familie van der Vorm.