Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

10 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Nou ja, dat is ook super toevallig, we zijn nog geen 100 à 125 meter vandaan van de vorige foto toen we stilhielden bij station DP.

  Het hek is van de diergaarde, die altijd een elitair tintje heeft gehad, en we zijn in de KRUISSTRAAT t.o. de DIERGAARDELN, en zo aan de bolhoed te zijn wellicht periode 1910 / 1920.

  Over het ontstaan en het begin vd dierentuin kunnen anderen ( of wikepedia ? ) beter berichten en vertellen; bekend is dat het het destijds begon met 2 papegaaien in een tuintje bij DP en dat het zich geleidelijk aan meer en meer uitbreidde tot een grote groene long in de binnenstad.

  • Ja toevallig Bert 🙂
   Ik zeg maar niets maar geniet en vraag mij af waarom heeft Rotterdam ooit dit hek naar de schroot gebracht? Zelfs nu koopt men het nog steeds niet terug.
   Ach op de Coolsingel nr.40 huizen alleen hobbyisten en “selfkickers” 🙁

 • Even een zijstapje:
  Mijn schoonmoeder woonde voor de oorlog aan de Diergaardekade, een zijstraat van de Kruiskade en ongeveer waar nu de Karel Doormanstraat begint. Die Diergaardekade lag tegenover het Scala theater aan de Kruiskade en stond bekend om de vele artiesten die daar woonden bijv. Buziau, de familie van Ko van Dijk en de Bouwmeesters. Maar eigenlijk was het ook daar armoe troef.
  Vanuit de woning keek men direct in de Diergaarde en de verhalen over het wolvenverblijf waar ze vanuit haar slaapkamer op keek en het gehuil van deze dieren ’s nachts heb ik vele malen mogen horen.
  Mei 1940 betekende het einde van de gehele ( deels joodse) wijk tussen het spoor en de Kruiskade.

 • Wel een schitterende foto van Kruisstr. met diergaarde die Danilo opgedoken heeft, dat mag wel eens gezegd worden !

  Je kunt bijna het gesprek volgen anno 1909 van de dames met kind links op de foto; we zouden ook graag willen weten wat er allemaal op de bordjes stond voor de diergaarde, misschien toegangsprijzen en / of openingstijden ?

  In afwachting van weer een ouwetje, iedereen een zomerse groet !

  • Denk het niet Bert, die bordjes hingen er nooit (en ik heb tientallen foto’s van deze poort gezien) Wellicht het programma van een bijeenkomst in het sociëteitsgebouw ?
   Het Verbond van Gemeente Ambtenaren hield hier haar jaarlijkse vergaderingen, zo ook de Burgemeesters van gemeenten in Zuid Holland.
   Ik gok maar wat 🙂

   • Had ik moeten weten zie die dames bij de poort, het is de jaarlijkse bijeenkomst van de Vereniging van Rotterdamse Huisvrouwen (ze staan al bij de poort)