Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

15 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Ik ga gelijk mee naar de Goudserijweg, deze lijn 8 heeft er maar kort gereden en daarom moet dit 1967/68 zijn. Mooi is ook het verkeersbord die zag je in de rest van Rotterdam niet.
  Op de verre achtergrond de sigarenzaak van Bep van Klaveren op de hoek Vlietlaan – Alettastraat.

 • Ik kan niet op de naam komen en ook niet vinden. Maaar is dit niet het smalle straatje vanaf de voormalige Veemarkt richting de Vlietlaan ? Tja ben al ruim 50jr. niet mer in die buurt geweest.De kerk is weg en nu staat er geloof ik een flat gebouw voor oudere..

 • Leuk plaatje, ik reed hier in de jaren zestig vaak met lijn 22 van de Statenweg naar de Avenue Concordia met zo’n kleine Schindler.
  Zag je een aardig stukje Rotterdam, Blijdorp, Bergpolder, Oude Noorden , Crooswijk en hup zo naar Kralingen.
  Zou dit nu met het openbaar vervoer nog zo leuk zijn ?

  • Het is handig maar leuk?? Wij hebben nu gratis vervoer (hoewel via de Gem. Belasting betalen we natuur wel mee) maar we maken er alleen gebruik van als we parkeerproblemen verwachten. Toen stonden de jongeren (wij dus) wel op voor ouderen en zwangere vrouwen, dat kan je nu mooi vergeten ze komen de tram in met patat en blikjes fris en je bent altijd weer blij als je er zonder vlekken weer uitstapt.

   En de wijken ach ik denk dat het ook aan ons ligt, als je toentertijd (daar istie weer 🙂 op de Goudse Rijweg links en rechts de straten in keek zag je de verpaupering, overigens idem in vele andere vooroorlogse wijken. Het weinig geld was voor nieuwbouw renovatie kwam later pas.
   Ik denk dat het vroeger alleen maar leuk was omdat je niet beter wist.

   • Opstaan voor ouderen en zwangere vrouwen.
    Luister en huiver.
    Een goede vriendin vans ons, 75 lentes slechts, zit inde tram en ziet een zwangere en gesluierde moslima instappen, kleinte van 1 jaar op de arm,
    meisje van 4 aan de ene hand en jongetje van 5 aan de andere hand.
    Niemand staat op dus Louise onze vriendin denkt dan ik maar.
    Wie denk je dat er op haar plaats gaat zitten ?
    Dat knulletje van 5, want zijn vader was er niet bij dus hij was volgens
    traditie nu het hoofd van het gezin.
    Wat heet een veranderde maatschappij.

 • Dit is de smalle Goudse Rijweg die loopt van de Boezembrug baar de Vlietlaan. Heel wat keren hard moeten fietsen om de tram voor te blijven of gauw even een zijstraat inschieten

  • Om die zijstraten te noemen, ik denk dat we hier op de hoek met de Ketenstraat staan en de volgende straat rechts – waarvan we het zonlicht zien – is dan de Schinkelstraat en links de Catharinastraat.

 • Goudse Rijweg inderdaad. Aan het eind bij de Vlietlaan zat de Gruyter. En beter waar en 10 procent alleen de Gruyter. Herinner me nog de mooie blauwe tegels van het portiek. Een klein stukje verderop hoek Brouwerstraat -OudeDijk ben ik geboren.

  • Op dat stukje rechts op de foto ben ik geboren op nummer 40c
   Tegenover ons zat slagerij Jan Verheem.
   Links van Verheem had je het volle pond de kruidenier.

Laatst geplaatst