Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

15 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Volgens mij het tankstation in Overschie bij het Kleinpolderplein, met de bruggen over het Schie-Schiekanaal. Rechts achter de heistelling de toren van diergaarde Blijdorp

 • Ach die uitkijktoren verraadt natuurlijk de locatie de benzinepomp aan de Burg. Josseling de Jonghlaan in Overschie begin jaren ’50 gok ik.

  De pomp, maar nu in een moderne versie, staat er nog steeds. De heistelling slaat de palen voor de garage van Gemeente Werken en brandweerkazerne, voor mij -als ventje uit Spangen_- bekend terrein. Aan de overkant van het Schie-Schiekanaal zat toentertijd de houthandel van Stolk met een balkengat waar je zo lekker (maar levensgevaarlijk) kon balkie-wippen.

  Het merk Purina (geen idee welke raffinaderij er achter zat, ik gok GULF) sloeg op de loodhoudende benzine.

  • Even mezelf corrigeren, die benzinepomp is van PURFINA ( en geen Purina dat is weer kattenvoer 🙂 Zie hier:

   “De Compagnie Financière Belge des Pétroles, afgekort tot Petrofina, was een Belgische oliemaatschappij opgericht in Antwerpen op 25 februari 1920 met als doel de Duitse oliebronnen, verkregen na de Eerste Wereldoorlog, te controleren. Albert Frère was een van de aandeelhouders. De olieproducten werden in België, Afrika en Europa onder de naam Fina (tot 1960 ook: Purfina) verkocht. In 1999 ging Petrofina op in Total”

   Ook weer opgelost en dan slaap ik beter 🙂

 • Waar nu volop flyovers zijn op’t Kleinpolderplein, lagen toen rustige voet- en fietspaden of kon je op je gemak naast de benzinepomp een babbeltje maken naast je Open Record.
  Wat een contrast en het gaat ook nu nog steeds maar door; wat dacht je we gaan binnenkort een mooi natuurgebied ( één van de weinige in die regio ) doorkruisen t.b.v. de Blankenburgtunnel, een paar kilometer lange verbinding om de ene rijksweg met de andere te verbinden : kosten slechts 1200 miljoen euro.

 • Mijn geheugen wordt wat traag en dan komen de verhalen met ‘horten en stoten’ (wat zijn horten:-) maar goed. Rechts lag in mijn jonge jaren de “Blijdorpse brug” een ophaalbrug “oude stijl” later vervangen door het Blijdorpse Plein met twee vaste bruggen, hier te zien.
  Bedenk eens wat er daar is verkl..t. Welke zool heeft ooit beslist om een rijksweg aan te leggen dwars door een Overschie’s woonwijk.
  Maar beter laat dan nooit eindelijk is men gestart met het doortrekken van RW 16 vanaf de Brienenoordbrug richting Doenkade wat een verademing voor de mensen in Overschie.

  • Helemaal mee eens, mensen dachten jaren vijftig in een leuke landelijke omgeving aan de Oost- en West Sidelinge te komen wonen, maar’t werd uiteindelijk een zesbaansweg plus verkeersknooppunt midden in woonwijk.
   ’t Verbaast me eigenlijk dat er geen metershoge geluidsschermen staan tussen Kleinp.plein tot aan de stad uit.

   • Verrassing 🙂 Die schermen staan er al sinds 1975 en waren de eerste in Nederland. Maar ik kan je vertellen dat ik ook met deze schermen je niet voor je plezier op de Siderlinge gaat wonen.

    Om de boel te ontlasten heeft men de A4 Vlaardingen richting Delft in een, deels overdekte bak, aangelegd maar voor Overschie kon dat er blijkbaar niet vanaf. Maar als gezegd is men nu gestart met het verleggen van de A16 naar de Doenkade en blijft er in Overschie alleen bestemmingsverkeer rijden.
    Hebben ze straks meer tijd om over vliegtuigen naar Zestienhoven te klagen 🙁

 • Zomaar Ouwe Herinnering.
  Als 7 jarigen kregen we op lagere school Noorderhavenkade van meester te horen dat onze Stadhoudersweg zou worden doorgetrokken vanaf de Vroesenlaan.
  Dat was toen w e r e l d n i e u w s want die Vroesenlaan (met helaas geen enkel café ………… )was de drukke aanvoerroute richting brug over de Schie en zou nu ontlast worden.
  Tegelijk met die verlengde Stadhoudersweg volgden ook 2 ruim opgezette rotondes aan beide kanten van Schie, zoals op foto. Je denkt de klus is geklaard maar helaas de heimachine staat rechts boven al weer klaar om flyovers en de Noordelijke randweg te realiseren…………………….

  • Ook ik dacht aan een heistelling Bert maar, na beter kijken, mis ik dan wel de “blokgeleiders”
   Het lijkt mij ook mogelijk dat men hier bezig is met het verwijderen van de palen van de, reeds gesloopte, oude brug.
   Overigens een wilde gooi, wie ziet het beter?

 • Ach de ene foto geeft meer herinnering en dus reacties dan een andere en soms weet men even niets meer te zeggen (waarschijnlijk omdat hier niet veel vrouwen reageren, auw niet slaan sjaan)

  Maar deze reactie daagt ook niet uit. Je had ook kunnen schrijven:
  “Achter zien we de contouren van de Stadhouders Flat” (geen idee of dit een formele naam is, denk het niet) en dan kan een ander weer reageren.

  Maar anderszins Cor na de eerste week is meestal alles wel voorbij gekomen, daarin heb je gelijk.

  • Mooie reactie Ed, voorheen hadden we om de paar dagen een nieuwe raadfoto, en zijn er honderdduizenden van en dat lokt reacties uit waardoor het weer wat levendiger wordt op de site.

   groet CorH

   • Goedemorgen Cor,

    Je hebt gelijk wat betreft de raadfotos.. vroeger was dat om de paar dagen. Voor mij is dit helaas wat minder makkelijk om dat op het zelfde tempo bij te houden zoals Hennie dat deed… Daar heb ik simpelweg de tijd niet voor. Desondanks vind ik het leuk om met enige regelmaat een nieuwe foto te plaatsen. Maar ik doe dit wel op een moment dat ik er ook echt aandacht aan kan schenken… Helaas is dat op dit moment iets minder vaak dan dat ik dat zou willen…

Laatst geplaatst