Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

20 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Heel merkwaardig : dit is geen laan, weg, dijk, dreef, kade of gedempte singel, maar ze heeft een min of meer franstalige naam en dát in Rotjeknor ……………………………….

 • Superleuk detail op prachtige foto ! !
  Namelijk links vooraan aan het begin van straat XYZ (?) staat een kleuter met pet van een jaar of 5 die vermoedelijk niet bij de bel kan en heel slim maar op een vuilnisbak is geklommen, zodat die alsnog z’n komst kan melden; ventje zou nu bij wijze van spreken 111 of 112 jaar oud kunnen zijn.

 • Volgens mij staat dat kleine ventje stiekem door de brievenbus of door het raam te gluren de bel zit n.l. aan de binnenkant van de portiek, dat heb je in die mooie Reu…. in Kralingen.

  Ap

  • In een ver verleden Ria? Kom nou zo oud ben je toch niet 🙂
   Ook ik heb hier in de jaren’60 vele stappen liggen o.a. bij Jonkvrouw Mees en in de prachtige antieke apotheek van dhr. Senus met zijn medicijnen in tientallen glimmende laadjes op de hoek met de Polanenstraat. Zouden ze dat interieur nog hebben of staat het in een museum.
   Ach de familie van moeders kant waren rasechte Kralingers en woonden op de “Korte Ka” zo doende.

   • Even een update:

    Dat prachtige interieur van apotheek Senus stond ooit in het, zg. wegens geld gebrek, in 2012 gesloten leuke museum de dubbelde Palmboom te Delfshaven en is nu te zien in een museum in Gouda.

    Rotterdam vond het dus niet belangrijk genoeg om het voor onze stad behouden.
    Ook hier geld: “Alles van waarde is Weerloos”

 • Ach ja die goeie oude Avenue, ook ik heb er gewerkt en dus heel wat voetstappen liggen. Met mooi weer op de Puch en slecht weer met lijn 22 vanaf het Bentinckplein. Ik herinner mij ook nog Han Snel reclamemakers van het NTI op de hoek met de Lusthofstraat, ik zie nog Bram van Leeuwen met zijn Rolls Royce cabrio aankomen rijden, gouden initialen in de portieren en een oosterse chauffeur in beige uniform, platte pet en witte handschoenen, wat een grandeur. Bram was bepaald geen grijze muis. Verder had je natuurlijk banketbakker Carlier met zijn werelds gebak en af en toe wat herrie van Bornkamp met zijn ambulances. Die kerk laat ik aan Bert over die heeft daar meer verstand van.

  • Nou vooruit dan maar Frits, dat torentje behoorde altijd tot de gereformeerde kerk ( in 1892 afgespitst vd Hoflaankerk), maar is nu onderdak van een Evangelische Broedergemeente (Surinaams georienteerd meen ik) .

   Van familie weet ik dat in de jaren 1940-1945 het kerkgebouw gevorderd werd door de duitsers, die er een postkantoor van hadden gemaakt; de moffen op hun beurt waren ingetrokken in het grotere strategisch beter gelegen hoofdpostkantoor van Kralingen.

   • Het postkantoor verhaal hierboven is ietsjes anders.
    Het K r a l i n g s postkantoor werd gebombardeerd ( want de vuurzee van 14 mei “45 heeft meer dan een derde vh stadsdeel getroffen ! ) en de duitsers bepaalden dat de kerk a.d. Avenue Concordia postkantoor moest worden en zo gebeurde dat tussen 1940/1945.

 • Volgens mij is het geen jongetje op die vuilnisbak; ik denk eerder aan een dienstmeisje dat (bijvoorbeeld) een mooie koperen naamplaat aan het poetsen is.

   • Dit zangduo in het filmpje waren natuurlijk de Spelbrekers bestaande uit Huug Kok en Theo Rekkens die in 1962 met dit lied voor Nederland uitkwamen op het Euro-songfestival. Het lied sloeg geen deuk in een “pakkie boter” maar daarnaast hadden ze ook een artiestenmanagent bureau op de tweede verdieping op rechts op hoek van de Avenue met de Oostzeedijk.

    Daar kwam op zekere dag ene Andre Kyvon langs met de vraag om artiest te mogen worden, beide heren besloten het eens te proberen en het succes werd André van Duin door beide heren in 1964 gebracht in een talentenprogramma van de Avro met een idiote parodie op het nummer “Surfing Bird” van de Trasman.
    Het succes van de veelzijdige Andre werd dus hier geboren en gaat tot op de dag van vandaag door.

 • Deze foto is gemaakt vanaf de lage Oostzeedijk de Avenue Concordia in.
  Je kunt de toren zien van de gereformeerde kerk daar.

  • Precies, fotograaf staat op Oostzeedijk-Beneden, de hol naar boven is iets verderop of terug.
   Ga dit weekend toch even op de fiets eens kijken of mogelijk één van die hoge prachtige Klok(?) gevel panden rechts nog bewaard is gebleven; vrees dat groot aantal inmiddels gesneuveld is.

   Wat enorm opvalt anno 1928-1933 is hoe enorm schoon de Avenue Concordia is : geen sigarette- of sigarenpeuk, geen pruimtabak, geen papieren zakjes, geen schillen van fruit, geen kauwgom, geen honde- of paardepoep, geen plastic afval ( pardon dat bestond toen nog niet…. ) te bekennen !!!!

   • Ik denk dat je voor een klokgevel beter naar Delfshaven kan fietsen, op de Avenue kan ik ze niet herinneren. Eigenlijk durf ik de stijl niet echt te definiëren ik iets van Jugendstil?
    Ach dat krijg je als je Amsterdamse architecten inhuurt 🙂

 • Prachtig zo’n verstilde Avenue Concordia & zónder enig verkeersbord, wat een verademing.
  Reclame zuil promoot vooral BIER, SIGARETTEN EN KAUWGUM ; de onderste 2 zijn lastiger te ontcijferen.

Laatst geplaatst