Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

20 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Deze “weg” is vanuit zijn historie het voorbeeld van de besluiteloosheid van onze planologen, hier zijn besluiten over genomen welke al op tekening niet haalbaar bleken en waar de bewoners tot op de dag van vandaag grote problemen mee hebben.
  Een voorzet:
  Oorspronkelijk was de breedte van deze weg het gevolg van het plan van G.J. de Jong om hier goederentreinen over een havenspoorlijn te laten rijden richting de Schiecentrale met St.Jobhaven en Schiehaven en het nog te ontwikkelen westelijk havengebied .
  Zoals we weten werd later toch maar besloten voor een spoorlijn langs de Spaansebocht

  • Even een aanvulling:
   In het plan van G.J. de Jong zou de veerboot naar Engeland aanleggen in de nieuwe Parkhaven en was er ter hoogte van het Henegouwerplein een klein stationnetje voorzien passend in de geplande stadsuitbreiding naar het westen. Dit stationnetje werd later in de plannen verplaatst richting de Delfshavensche Schie en is daar ook gebouwd,
   Ook dit stationnetje was achteraf gezien al achterhaald is zelden tot nooit gebruikt maar bestaat nog steeds, jaren heb ik er, vanuit onze woning aan de Essenburgsingel, tegenaan mogen kijken.
   Nu is het houten stationnetje een monument en wordt het al jaren alternatief bewoond.

   http://www.stationsweb.nl/station.asp?station=Beukelsdijk
   Dat dit eigenlijk station Henegouwerplein had moeten worden weten ze daar nog niet 🙂

 • De lommerrijke ‘s Gravendijkwal wordt halverw. jaren 30 omgeturnd met de tunneltraverse die moet aansluiten op de maastunnel! Aan de bebouwing is weinig veranderd, je ziet duidelijk danschool jansen (?) hoek nwe binnenweg, vlak ernaast de voormalige herv. Nieuwe kerk en helemaal achterin de flat hk Rochussenstraat.

 • Even iets anders voor hen die het interesseert:

  In de vroege morgen op 18 maart 1945 stortte een V1 van de Duitsers neer op woningen in de Treubstraat en de Kerdijkstraat in Rotterdam Bergpolder. Daarbij kwamen ten minste 34 mensen om het leven.

  Zaterdag 17 maart 2019 is er wederom een herdenkingsbijeenkomst, zie onder Fotoraadsel 31 van Maanentraat.

 • Nog maar even:
  Linksachter op de hoek met de Rochussenstaat zien we het toen luxe flat Tunnelzicht uit 1939, het geeft gelijk een indicatie over het jaar van de foto.
  De flat was voor die tijd extra luxe met zelfs een lift, één van de eerste bewoners was de bankiersfamilie Slavenburg en later ook de acteur Coen Flink met Ellen van Hemert.

  • Mogge Ed, dat van Slavenburg wist ik wel maar dat van Coen en Ellen weer niet, zo zie je maar mijn geheugen is selectief. Wat ik wel in gedachten zie is de Plaza en De Fles maar dat weet jij ook nog wel. Roerige tijden.

  • Mogge Ed, dat van Slavenburg wist ik wel maar dat van Ellen en Coen weer niet, selectief dat geheugen van mij.
   Wat ik wel weer in gedachten zie is de Plaza en de Fles, roerige tijden waren dat.

  • Mogge Ed, dat van Slavenburg wist ik wel maar dat van Coen en Ellen weer niet, selectief dat geheugen van mij. Wat ik wel in gedachten zie dat is de Plaza en de Fles, roerige tijden waren dat.

  • Goedemiddag Ed, dat van Slavenburg wist ik wel maar dat van Coen en Ellen weer niet, selectief dat geheugen van mij.
   Wat ik wel in gedachten zie is de Plaza en de Fles, roerige tijden waren dat.
   In de Plaza rookte ik mijn eerste joint en tevens de laatste, smaakte gelukkig niet.

  • Goeiemiddag Ed, dat van Slavenburg wist ik wel maar dat van Coen en Ellen weer niet, selectief dat geheugen van mij.
   Wat ik wel in gedachten zie is de Plaza en de Fles, roerige tijd was dat.

   • Nou nou Frits, de plaat blijft hangen die peuken hebben je goed geraakt of was het “mooie rooie” Anna.
    Een jaar of 4 geleden zag ik haar voor het laatst, 80 jaar reden voor een feestje:
    https://www.youtube.com/watch?v=AHsMXaPsu3U

    Anna rood haar en rode jurk, Wim de Boek ging er weer voor staan om de laatste mop te vertellen die schudt hij uit de mouw.
    Ach ik laat me ook maar meeslepen maar de ouwe hap dunt flink uit 🙂

    • Het was niet Anna of de peuk maar ik zit in Frankrijk en mijn internetverbinding is niet altijd even jofel, het is hier net als in België allemaal net even anders, went wel.
     Bedankt voor het filmpje, dat doet me goed, times fles

     • Nog even terug naar de Fles:
      De herinneringen aan deze zaak komen bij velen nog steeds boven maar eigenlijk was deze zaak maar een jaar of vijf open.
      In 1962 werd de zaak op last van de burgemeester voor een maand gesloten wegens overlast maar hij is nooit meer open gegaan.
      Volgens mij had Willem toen bonje met pa Vingerhoets een horeca-man pur sang die eigenlijk niets met drugs vandoen wilde hebben.Wat er toen kwam weet ik niet meer, ach ik was nog nat achter de oren 🙂

      De zoon van Anna heeft nu een klein restaurantje aan de Kralingse Plas en Willem vertrok na zijn avontuur met Melief naar het Midden Oosten.

 • Ach ik gooi nog maar een balletje op, in 1887 werd rechts op de hoek met de Binnenweg een dranklokaal geopend nu bekend als Hensepeter en als je daar nu binnenkomt zou je zweren dat er nooit iets is veranderd. De eerste keer dat ik er kwam dacht ik al “wat een kale boel gezellig is anders” tot je er achter komt dat de sfeer in een café wordt gemaakt door de cliëntéle zoals de stille zuiper, de moppentapper, de bang voor zijn wijf drinker en noem maar op.

  • Nooit geweten dat Hensepeter een van de kleinste cafés van Rotterdam was, ik dacht dat dat le Petit aan de Scheepstimmermanslaan was, beiden bij uitzondering eens nooit bezocht.
   En wat dat zuipen betreft, wij waren en zijn toch gezelligheidsdrinkers en geen comazuipers wat tegenwoordig heel cool blijkt te zijn, alleen het idee al, je laat je pleziertje toch niet door alcohol verpesten, mooi niet.

   • Hensepeter meet 36 m2
    Ik denk dat Le Petit daar gelijk aan was voor dat ze achter een aanbouw toevoegden.

    Hiermee houdt ieder vergelijk op. Hensepeter loop je zo binnen voor een pilsje en daar ziet iedere voorbijganger je zitten, geen probleem.
    In Le Petit hangt er na de voordeur gelijk een Oost Europese meid om je nek bedelend voor een glas met ondefinieerbare inhoud á 25 euro, niet mijn tent dus.
    Trouwen die hele Scheepstimmermanslaan is toch nog steeds niet van haar snollebolleke imago af echt zonde. In mijn jeugd dus de jaren 60/70 kwam ik er graag, spannend maar nooit ordinair , een pilsje voor een normale prijs en bij Props op het Westplein onder de toonbank gelijk wat Lucky Strikes scoren voor 3 kwartjes het pakje. Dat waren nog eens tijden.

Laatst geplaatst