Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

6 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Deze “weg” is vanuit zijn historie het voorbeeld van de besluiteloosheid van onze planologen, hier zijn besluiten over genomen welke al op tekening niet haalbaar bleken en waar de bewoners tot op de dag van vandaag grote problemen mee hebben.
  Een voorzet:
  Oorspronkelijk was de breedte van deze weg het gevolg van het plan van G.J. de Jong om hier goederentreinen over een havenspoorlijn te laten rijden richting de Schiecentrale met St.Jobhaven en Schiehaven en het nog te ontwikkelen westelijk havengebied .
  Zoals we weten werd later toch maar besloten voor een spoorlijn langs de Spaansebocht

  • Even een aanvulling:
   In het plan van G.J. de Jong zou de veerboot naar Engeland aanleggen in de nieuwe Parkhaven en was er ter hoogte van het Henegouwerplein een klein stationnetje voorzien passend in de geplande stadsuitbreiding naar het westen. Dit stationnetje werd later in de plannen verplaatst richting de Delfshavensche Schie en is daar ook gebouwd,
   Ook dit stationnetje was achteraf gezien al achterhaald is zelden tot nooit gebruikt maar bestaat nog steeds, jaren heb ik er, vanuit onze woning aan de Essenburgsingel, tegenaan mogen kijken.
   Nu is het houten stationnetje een monument en wordt het al jaren alternatief bewoond.

   http://www.stationsweb.nl/station.asp?station=Beukelsdijk
   Dat dit eigenlijk station Henegouwerplein had moeten worden weten ze daar nog niet 🙂

 • De lommerrijke ’s Gravendijkwal wordt halverw. jaren 30 omgeturnd met de tunneltraverse die moet aansluiten op de maastunnel! Aan de bebouwing is weinig veranderd, je ziet duidelijk danschool jansen (?) hoek nwe binnenweg, vlak ernaast de voormalige herv. Nieuwe kerk en helemaal achterin de flat hk Rochussenstraat.

 • Even iets anders voor hen die het interesseert:

  In de vroege morgen op 18 maart 1945 stortte een V1 van de Duitsers neer op woningen in de Treubstraat en de Kerdijkstraat in Rotterdam Bergpolder. Daarbij kwamen ten minste 34 mensen om het leven.

  Zaterdag 17 maart 2019 is er wederom een herdenkingsbijeenkomst, zie onder Fotoraadsel 31 van Maanentraat.