Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

22 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Groene Hilledijk of Beijerlandselaan, met die twee ben ik altijd in gevecht.
  Daar ben ik ook een Blijdorper voor.
  Hou ik het maar op de Groene Hilledijk, toen daar winkelen nog een pleziertje was.
  Kruising met de Hillevliet ?

 • Dit is'(was) de luxe banketbakker J van der Stelt op de hoek Groene Hilledijk – Hillevliet, nu vinden we daar de zoveelste broodje Kebab tent. ( Hoewel de wisselingen gaan daar snel)
  Je bent weer geheel up to date Frits.

  Tjonge wat was “de Laan” en in het verlengde “de Dijk” ooit een gezellige wandel- en koopboulevard.
  Netjes verzorgde winkels en je hoefde niet de portemonnee aan de ketting te leggen. Tot dat ………. in 1972? er zo nodig een Winkelcentrum Zuidplein moest komen, de doodsteek voor al die kleine winkeliers die het bijltje er bij neer gooiden en de winkels zagen overgenomen door buitenlandse neringdoenden die – Oh wonderlijk- ineens geen vakdiploma en Middenstand certificaat nodig hadden.
  Nu is het daar, excuse le mot, een rommelige “kolere zooi” Nou we zien wat het ons bracht!!
  Ik kom er allang niet meer, ook al omdat je merkt als Hollander belazerd wordt. Vraag je in de winkel wat iets kost moeten ze eerst onderling, in het Turks, over de prijs overleggen en in de tram staan ze altijd met een kaartje in de hand, zonder in te loggen, bij de automaat.

  Overigens gaat nu het WC Zuidplein snel dezelfde kant op, dat ook nog natuurlijk 🙂 Rotterdam zuid van mij mogen ze de brug ophalen.

  Nu twijfel ik even, maar volgens mij woonde rechts op de Hillevliet “Blinde Piet” de accordeonist.

  • Kom nog even terug ik twijfelde: had ik mijn mening soms te zwart aangezet?
   Lees ik zojuist in de krant:

   “Miljoenenimpuls voor Beijerlandselaan
   De gemeente Rotterdam maakt de komende jaren twaalf miljoen euro vrij om een impuls te geven aan de Beijerlandselaan, de Groene Hilledijk en de omliggende straten. Belwinkels, geldwisselkantoren, kebabzaken en louche tapijt- of gordijnwinkels bepalen nu het straatbeeld van de straat die in de jaren ’70 en ’80 nog bekend stond als één van de meest prachtige winkelboulevards van Rotterdam.”

   Zo op de Coolsingel worden ze nu ook wakker. :-))
   Helaas dus straks weer 12 miel in het afvoerputje

  • Volgens mijn archief woonde Blinde Piet op de Brede Hilledijk, ach wat maakt het uit hij is net als Piet le Blanc de saxofonist al een poosje niet meer onder ons, of juist wel.
   Rotterdam Zuid is het dan niet meer maar in Noord is het ook niet zo geweldig, wat is er over van de Zwart Janstraat en de Noordmolenstraat, hetzelfde laken een pak.

   • “Blinde Piet” de Kubber overleed in 1981, zijn vaste stek was toch wel het Beursplein, maar zijn beeltenis leeft voort in de zes “straatfiguren” op het Minervahuis aan de Meent.
    https://standbeelden.vanderkrogt.net/object.php?record=ZH58bg

    Evenals de door Frit genoemde Piet Leblanc lustte hij wel een borreltje en dan verzoop hij de stuivertjes in de Belleveu op de hoek Hillevliet – Lange Hilleweg (daarom heb ik altijd gedacht dat hij daarboven woonde 🙁
    Mooie dag maar weer (dan heb ik het ook 🙂

    • Over café gesproken, kom er zel natuurlijk nooit (meer:-)
     Achter de fotograaf zat toentertijd het luxe café/restaurant de Rustburcht die in 1972 naar het Zuidplein/ Strevelsweg zou vertrekken om daar verder zaken te doen.
     https://rustburcht.nl/index.php/over-ons

     Nu zit daar op de hoek een pandjeszaak waar zielepieten hun gekregen verjaardagscadeau komen verpanden voor een tientje.

     • Hoi Ed, Ik ben het aan het nakijken, maar ik zie geen storing. Vermoedelijk ging er iets niet helemaal goed op het moment dat je het berichtje verstuurde. Ik hou het even in de gaten.

     • Ed, het lek is boven. Het systeem dat alle berichten op de site op spam controleert raakt helemaal van slag door linkjes die in je berichten stonden. Blijkbaar was het spamfilter het er niet helemaal mee eens.

 • Excuus Danilo ik was mij van geen kwaad bewust, ik had het probleem niet en mijn waakhond reageerde ook niet. Opgelost dus bedankt.

  Dat Grandcafé Rustburcht liet ik zien omdat het de stijl op de “Laan van toen” goed laat zien. Spring ik even naar de andere hoek Beijerlandselaan -Randweg, daar zat de even zozeer stijlvolle bank van Mees & Co, nu zit daar een belwinkel, ook zo’n vooruitgang.

  Droom ik weer gelijk van “je meisje trakteren bij Broadway” en dan naar Bioscoop Colosseum met ,,,,,,uh….aan het Standaardorgel. Nou in die volgorde zat je daarna altijd “gebeiteld”
  Tja ik was als westerling toch nog veel op de Laan te vinden, was er altijd gezellig.

  • Wat een nostalgie weer, dat Colosseum met zijn hammondorgel dat in de pauze naar boven kwam, wie er op speelde weet ik niet meer, wel meen ik me te herinneren dat Hennie zijn moeder er als cassiere gewerkt heeft.
   Ik herinner me wel de naam Joop Walvis maar die speelde op het orgel in het Passage Theater in Schiedam, ook weer uit vervlogen tijden.

  • Uh…. was natuurlijk Joop Walvis aan het orgel.( ben er niet zeker van want hij speelde ook in de Passage Schiedam.) Of je er nu van hield of niet het spel bracht er al snel de stemming er in.
   Dat orgel is nog een tijd behouden geweest in de Larenkamp maar nu dat ook is gesloopt zal dat ook voor het orgel het eind betekenen. Nog wat onderdelen naar het Standaart-orgel in Schiedam?

   • De Larenkamp heeft de onderdelen van het verwaarloosde Colosseum – later Larenkamp orgel gedoneerd aan de vrijwilligers van de Ned. Orgel Federatie Dat komt altijd van pas.

    Nu we toch op de “Laan” zijn, laten we dan ook niet Café Dancing Centraal van tante Gre vergeten dan hebben we dat ook weer gehad. De zaak zat waar nu de Mediamarkt zit.
    Ik was daar de eerste (en meteen de laatste) keer en toen kreeg de eigenaresse bonje met de buren over de herrie van de band. Tja zo ging dat vroeger.

 • Zomaar even tussen door en omdat we toch in de buurt zijn:

  Zaterdag 22 juni a.s. is er weer een “Dag van Vreewijk” met dit keer een Engels thema z.g. omdat daar het fenomeen Tuinstad werd geboren.( ja je moet toch wat)

  Kijk gelijk even op de menukaart van het “Witte Paard” zeker meneer Harmsen waardig.

  See you there fooks 🙂

   • Nou een filmpje pakken in een echte bioscoop dan was je een avondje uit, wat een prachtige theaters hadden we toen. Laten we het er maar op houden dat afhankelijk van het soort film Joop Walvis de muzikale noot verzorgde.
    Sowieso was het een wonder dat Joop de oorlog had overleefd, deels doordat hij in het Schiedamse Passage theater was onder gedoken.

    Datzelfde kunnen we helaas niet zeggen van Abraham Tuschinski die gedeporteerd werd naar Polen notabene vlakbij de plaats waar hij ooit, op zoek naar een beter leven, was vertrokken.
    Hij werd in 1942 in Auschwitz vermoord.

    • Ja zeker, schrijnend geval van Tuschinski.
     Inderdaad veel Joodse medeburgers dachten heel naïef : ‘k ben een bekende Nederlander mij gebeurt niks; óók bijv. Han Hollander, de Herman Kuiphof vd jaren 30 ging er vanuit dat hij en z’n vrouw veilig waren. Maar ondanks dat hij nota bene thuis in z’n kamer een getekende oorkonde van Adolf Hitler had hangen vanwege z’n goeie verslaggeving van Olympische Spelen Berlijn 1938 werden hij/en vrouw gewoon in 1943 opgepikt voor transport Westerbork en daarna enkele reis Solibor. Pikzwarte bladzijden uit geschiedenis jaren 42-45, deze week weer eens uitgebreid op National Geographic TV getoond met weerzinwekkende beelden uit Oekraine en Roemenië…………………………………………

 • je staat op het einde van de hillevliet en zo de foto genomen naar de groene hilledijk recht tegenover bas van der heiden heel leuk

 • Zeker weten! Banketbakker J. van der Stelt. Foto van de winkel genomen aan de Hillevliet-zijde en we kijken op de Groene Hilledijk. Iedere vrijdagavond, vaste prik, aten wij thuis de lekkerste roomboterkoek (zeker 4 centimeter dik) van Rotterdam e.o. bij de koffie! Nog vaak aan gedacht, maar nooit meer geëvenaard…

Laatst geplaatst