Weet u waar deze foto gemaakt is? Laat het ons weten door te reageren…

25 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Brede hilledijk, daar vaak in de jaren 60 getankt , was toen een witte pomp
  Nog genoeg over voor de anderen om hier wat over te schrijven
  Tevens een ieder fijne dagen gewenst

   • Misschien moeten de Engelsen ook de Stonehenge-site slopen. Het is goedkoper om er een weg doorheen te bouwen dan eronder. Is dat niet hetzelfde?

    • Leen, de vraag stellen is hem beantwoorde 🙂

     Stonehenge is een relequi van 4000 jaar geleden er is geen tweede van.
     Santos is een” ouwe”koffiebonen schuur” van nog geen 100 jaar geleden en heeft geen enlele historisch waarde. De enige reden om dit pand te bewaren is omdat sloop duurder is.
     Bovendien wordt het Santos-gebouw niet in de huidige staat bewaard maar volledig onherkenbaar gemoderniseerd.
     Ik begrijp natuurlijk wel wat je bedoelt maar als deze “ouwe schuur” wordt gesloopt zal er geen Rotterdammer een traan om laten.
     Als het de Dancing Belvesere op de Rechthuislaan zou zijn kan ik nog met je meegaan deze oude kroeg cq dancing stamt uit 1894 en was hier het eerste “negro-cafe” en heeft bovendien een historiwch waarde door haar rol in het verzet tegen de Duitsers.
     Volgende keer zijn we het weer eens met elkaar maar vandaag niet ;-(

     • Misschien ligt het antwoord in de vraag of er meer dan één of enkele van de artefacten worden opgeslagen. Als er veel zijn, zijn de “extra’s” niet de moeite waard om te besparen. Ik denk dat je zegt dat er al veel oude gebouwen in Rotterdam zijn, dus deze heeft geen significante historische waarde.

      Ik denk dat u gelijk heeft in uw analyse.

      Maar dan (en ik weet dat dit veel discussie zal veroorzaken) waarom zijn er dan nog zoveel molens in Nederland? Een paar konden worden bewaard, misschien een van elk ontwerp, en de rest kon worden afgebroken. De meeste vormen een hindernis, er moeten wegen omheen worden aangelegd, enz.

     • Oké, excuseer me, want ik woon op een plek waar oude gebouwen niet oud zijn. Als we een gebouw als dit hadden, ongeveer 115 jaar oud, zouden de ontwikkelaars een kilometer in de rij staan ​​om er een kans van te maken om er erg dure flatgebouwen van te maken. In mijn stad met 1 miljoen inwoners is er niet één dergelijk gebouw.

 • De naam daar op staat is Santos. De laatste keer ik in Nederland was, ging ik daar voorbij en dacht dat het een mooie renovatie project zou wezen over naar flats, wat wij noemen condominiums.

 • De Santos gebouw. De laatste keer dat ik in Nederland was, ging ik daar voorbij en dacht dat het een mooie renovaitie voor flats zou wezen. Wat wij noemen condominiums.

 • Beste Leen,

  Hier een ( met dank aan het bombardement) kort lijstje van oude gebouwen waar de echte Rotterdammers nog wel een beetje: trots op zijn :

  https://nieuws.top010.nl/oudste-gebouwen-in-rotterdam.htm

  Helaas lopen de meesten achteloos aan dit moois voorbij en is de nieuwe trent hoog – hoger – hoogst. In een prachtwijk al Oud Delfshaven plaatsen ze immigranten die zonder een grijntje historisch besef de omgeving “uitwonen”
  Ooit krijgen de domkoppen hier spijt van maar dan is het te laat.

  • Een fascinerende lijst, Ed. Het verbaast me dat er nog gebouwen uit circa 1300 staan. De stenen zijn duidelijk van goede kwaliteit, maar de mortel die werd gebruikt om ze bij elkaar te houden, moet ook van goede kwaliteit zijn geweest. Ik vraag me af hoe vaak ze ze opnieuw moeten chinken?

  • Ed, een ding wat je zegt snap ik niet. Wat bedoel je met “plaatsen ze immigranten”. Wie is “ze” – de regering? Nooit van gehoord, meer voor me te leren over mijn geboorte stad.

   • Ik heb van hem gehoord, hoewel het niet de muziekstijl is die mijn vrouw en ik volgen. Ik geloof dat hij ooit optrad met het Edmonton Symphony Orchestra in Edmonton, Alberta, Canada, waar we wonen.

    Ik denk dat hij een Nederlands succesverhaal is.

    • Denk ik:
     Laat ik die Leen in het koude noorden eens een plezier doen met een paar gezellige moppies muziek passend bij het jaargetijde.

     Tis ook nooit goed, Smile

     • Oh Ed, bedankt voor je muzikale gedachten. Ik denk dat we allemaal blij kunnen zijn dat we nog steeds kunnen lachen en discussiëren over dingen in deze wereld. Veel mensen hebben dat vermogen in 2020 verloren. Ik hou van die verwijzing naar “koud noorden”. In feite overwinteren we op Vancouver Island, British Columbia, vlakbij de moeder van mijn vrouw. Ze woont alleen en we mogen haar bezoeken volgens onze Covid-voorschriften. Het weer is hier het zelvde als in Nederland. Regen, regen, regen, maar warm.

      Gelukkig nieuwjaar voor iedereen die deze website bezoekt en mei 2021 houdt u gezond en gelukkig.

     • Onze Canadese politici hebben de ziekte van King William opgelopen. Terwijl Canada in een reisverbod zit, gingen verschillende van onze politici op vakantie buiten ons land. Het lijkt erop dat ze hun baan zullen verliezen vanwege hun domheid.

Laatst geplaatst