Het zal u niet ontgaan zijn dat de Maastunnel alweer 75 jaar bestaat! We zijn eens gaan kijken hoe de tunnel er momenteel bij staat en zijn overgestoken via de voetgangerstunnel.
Op de foto’s is te zien dat de voetgangerstunnel flink onderhanden genomen word. Een aantal roltrappen zijn buiten werking wegens onderhoud. In de voetgangerstunnel ligt een nieuwe vloer.
Ook zijn er hier en daar gaten in de muur te vinden waar proefboringen zijn gedaan om te controleren in welke staat de tunnelwanden verkeren.
Ook zijn er hier en daar tegels verwijdert van de muur en zijn de tegels gemarkeerd met stippen. Het hoe, wat en waarom werd ons niet helemaal duidelijk.
Wat wel duidelijk is, is dat de tunnel flink onderhanden genomen gaat worden.
Dit jaar, zomer 2017 starten de werkzaamheden voor de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel.
Er zal tijdens de werkzaamheden altijd een buis van zuid naar noord beschikbaar zijn.

6 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Ik zag de lege zuil in het park, welke na mijn idee direct aan de zijde van de euromast staat in het park.En op die zuil was bevestigt,dacht ik, een padvinder.. Nou gaan mijn gedachten dan ook ruim 30 jaar terug dat ik zo beetje voor het laats in het park geweest ben. Dat beeld van brons is zeker gejat,,, Ik hoor het wel of ik lees het wel.
  Groetjes de Spuitgast

   • Beeld afdruk van Baden Powell. Oprichter van de scouting.
    Robert Stephenson Smyth Baden-Powell was een luitenant-generaal in het Britse leger, schrijver en de grondlegger van scouting. Nadat hij van de Charterhouse School afkwam, diende Baden-Powell van 1876 tot 1910 in het Britse leger in India en Afrika. Wikipedia

   • Robert Stephenson Smyth Baden-Powell was een luitenant-generaal in het Britse leger, schrijver en de grondlegger van scouting. Nadat hij van de Charterhouse School afkwam, diende Baden-Powell van 1876 tot 1910 in het Britse leger in India en Afrika. Wikipedia

 • Vroeger in de jaren 50 gingen wij met een zeepkist van de heuvel af via de hol achter de winkeltjes en gingen met een rotgang geheel naar benee tot aan de singel toe.. Bij de weg sonden dan een paar schoffies te kijken of de kust veilig was om naar beneden te scheuren..Want er waren weinig auto,s maar toch één is te veel. Tegenwoordig hebben ze op die hol een soort drempels gemaakt dus je kan er niet vanaf fietsen zonder steeds te bonken. Wat een tijd was dat…Ook de tunnel is behoorlijk verpaupert..Want ook toen ik enkel jaren gelede daar met mijn gasten ging kijken waren de roltrappen buiten werking en moesten wij met de liften naar benee. De tranen schoten mij in de ogen hoe smerig het er allemaal uitzag en ook nu zie ik dat de halve troep stil staat en er uit ligt. Waar is de tijd gebleven dat er hele bussen kwamen kijken naar onze maastunnel en dan al dat gillen van de bezoekers. Want ja het was wat zo diepte . En die trap die bewoog, men was dat nog niet gewend..Ik weet nog goed dat ik op de Nw.Amsterdam mocht kijken en daar de deuren van zelf open gingen… Effe wat anders , ik zie dat de site goed bezocht wordt…Dat geeft de makers weer moed .
  Vrienden van rtd010 groetjes van Kees de spuitgast

Laatst geplaatst