Wie zijn wij?

Mijn naam is Danilo Ferraguto. Sinds april 2016 ben ik bezig met het onderhouden van rotterdam010.nl. Deze website is een voortzetting van het levenswerk van Hennie Schoonewil, die hier vanaf 1998 zijn passie voor Rotterdam in woord en beeld heeft vastgelegd. Deze nalatenschap is iets waar wij als familie trots op zijn en niet verloren willen laten gaan. Wij willen graag dat mensen naar de website kunnen blijven kijken. Dat had Hennie ook zo gewild.

Wie ben ik?
Ik ben Danilo, een achterneef van Hennie. Ik ben geen geboren Rotterdammer en ben er ook niet groot gebracht. Ik ben geboren te Schiedam in 1988 en opgegroeid in Vlaardingen. Bijna al mijn familie woonde in Rotterdam, dus ik ben van kleins af aan toch altijd veel in Rotterdam te vinden geweest. Vaak bij oudtantes en ooms die een hoop te vertellen hadden over “vroeger.” Oude herinneringen aan de oorlog die werden opgerakeld, of verhalen over oude rotterdamse buurtjes waren vaak onderwerp van gesprek. Dit zijn verhalen waar ik altijd graag naar luisterde. Als wij niet bij familie te vinden waren gingen we ook regelmatig naar Rotterdam Centrum, dat was dé stad. En zo vind ik dat nu nog steeds. Ik loop er regelmatig doorheen en daar plaats ik zo nu en dan ook wat foto’s en filmpjes van.

De website
Ook de website heeft een bijzondere geschiedenis. In 1998 is de website opgezet en sinds dien is het eigenlijk alleen maar groter en steeds professioneler geworden. Dit was een dag vullende taak voor Hennie die dat met veel plezier deed. Mijn eerste keer uit logeren (wat ik als kind nooit wilde, maar toen toch eens ging proberen) was bij Hennie en Florence. Dit was in 1998. In de dagen dat ik er logeerde zijn we druk in de weer geweest met de fotocamera. Dat was voor mij reuze interessant, want ik had nog nooit eerder een camera gezien waarvan je de foto’s rechtstreeks op de computer kon inladen. Nadat we door Rotterdam geweest waren liet Hennie me zien wat er allemaal voor nodig was om de foto’s op de website te zetten. Dat was eigenlijk mijn eerste aanraking met het internet en het bouwen van een website. Na het logeren kwam ik thuis en daar stond mijn computer, toen nog zonder internet. Het duurde niet heel lang voordat ik mijn ouders zo ver had om ook internet te nemen en ook een digitale fotocamera.

Nu bijna 19 jaar verder bestaat de website nog steeds en vind ik het belangrijk dat deze site ook blijft bestaan. De site zoals Hennie het voor ons heeft achtergelaten zal altijd te vinden blijven op Rotterdam010.eu. Omdat we ook verder willen gaan met de website en het plaatsen van nieuwe foto’s en video, maar ook herinneringen willen blijven verzamelen, zullen we de website daarop moeten voorbereiden. Internet staat nooit stil en daarom zullen we de site stukje bij beetje opbouwen volgens hedendaagse standaarden zodat we nog jaren mee kunnen. Hiermee zijn we begonnen in januari 2017.

Kom in contact met ons

Vind u het leuk om met ons in contact te komen? Wij zijn ook te vinden via social media!

Laatst geplaatst